KVINNOR, SKOG, BITCHAR OCH VAMPYRER – här är höstens premiärer på Turteatern!

Foto: Sofia Runarsdotter

HÖSTEN NALKAS!

Turteatern fortsätter att spela för publik och släpper nu biljetter till 2 urpremiärer och 1 gästspel i höst. Bland annat presenterar vi Hagar Malin Hellkvist Sellén och hennes nya koreografiska verk Kvinnor och skog, en skogsstudie om kvinnors relation till skogen i historien, samtiden och framtiden. Vi glädjer oss så att det riktigt stramar i tarmen!

Först ut för säsongen är gästspelet Bitch av Eliisa Erävalo och Halla Ólafsdóttir, en soloföreställning som sker för en publikmedlem i taget och är en slags exorcism av dans-, ljud- och röstritualer. Spelar den 25-29 augusti.

I september gästas vi av Sticky Drama som sätter upp sin ljudbaserade teaterföreställning The End of Books. Spelar 9-12 sept.

Den 1 oktober är det premiär för vår egna bebis, en tvättäkta uppföljare, Nosferatu 2: vampyrens återkomst. Nosferatu har blivit ännu lite läskigare och vill nu skrämma barn i åldrarna 6-9 år. Denna gång vankas äventyr på annan ort…

Vi avslutar denna brinnande höstsäsong med ett nytt koreografiskt verk av Hagar Malin Hellkvist Sellén. Med utgångspunkt i kvinnors relation till skogen över tid vill hon låta en koreografisk skogskultur ta plats och genom den undersöka hur en fysisk och emotionell förståelse av skogen kan ta sig uttryck. Kvinnor och skog har urpremiär 12 november och spelar till 27/11.

Vi släpper i dagsläget max 8 biljetter per föreställning men håller tummarna för att restriktionerna hunnit lätta till hösten så att vi kan släppa fler. Biljetterna hittar ni på Kulturbiljetter.se som vanligt!

Bye Bitches! <3