Kvinnor och skog

Foto: Sofia Runarsdotter

Med sitt nya verk Kvinnor och skog ger sig koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS med team in i skogen och i kast med det långa perspektivet. 

Med utgångspunkt i kvinnors relation till skogen över tid vill hon låta en koreografisk skogskultur ta plats och genom den undersöka hur en fysisk och emotionell förståelse av skogen kan ta sig uttryck. Genom verket vill hon också närma sig det faktum att vi håller på att förlora ett naturarv och att ingen faktiskt vet hur det på djupet kommer påverka vår upplevelse av vad det innebär att vara henniska. 

Med Kvinnor och skog fortsätter MHS sitt arbete med att genom koreografi fysiskt gestalta angelägna teman i vår samtid ur ett queert perspektiv. MHS har verkat som koreograf i tjugo år och etablerade sig tidigt som en stark feministisk röst på scenkonstfältet. Hon utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och fokuserar ofta på att omformulera gränserna för vad som är möjligt. Bland hennes tidigare verk kan nämnas Flottarkärlek, Parveln, Missionären, Jag minns dig som du var då, Bättre folk, Rosa löften och Dom ger tanken kropp.

Vi släpper i nuläget 8 biljetter per föreställning och hoppas kunna släppa upp fler om restriktionerna lättar. Här köper du biljett.

Idé/Research/Koreografi: Hagar Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Pernille Holden och Marianne Kjærsund
Kostymdesign/maskdesign: Linda Gonçalves
Musik/ljuddesign: Cicely Irvine
Scenografi: Tony Tora Botwid (praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola)
Ljusdesign: Hannele Philipsson
Dramaturg: Elin Hallberg
Producent: Minttu-Maria Jäävuori
Produktion: Hagar Malin Hellkvist Sellén och Turteatern

Kvinnor och skog produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholm stad och Konstnärsnämnden och samproduceras med Norrlandsoperan och Turteatern i samarbete med Skeppsholmsstudion.