Vi välkomnar Gunnar Rytterås!

Vi har fått en ny tekniker! Välkommen till huset Gunnar!

Berätta lite om din bakgrund. Hur kom du in på teaterspåret? 
Teater har alltid varit mitt liv: tortera klasskompisar under Roliga timmen, elevens val, estetprogrammet. Men jag kommer från ett litet samhälle i Skaraborg, så utbudet av teatersalonger och resurser var en smula lågt. Så, så fort jag hade möjlighet gav jag mig av till Göteborg, gick folkhögskola, blev teaterpedagog och försörjde mig som arbetslös skådespelare. Det visade sig inte vara hållbart i längden, och jag började ändra bana.

Teater Aftonstjärnan tog in mig som teatervaktmästare, och sen tog Göteborgsoperan och satte mig på scengolvet med en sopkvast i handen. Där fick jag lära mig grunderna i scenteknik och när tjänsten tog slut blev jag rekommenderad till en musikal som skulle till Stockholm.

Här 15 år senare är jag nu, scentekniker, dekorbyggare, scenmästare och ibland rekvisitör, burleskartist och vaktmästare.

Vad ser du fram emot i arbetet på Turteatern?
Jag är spänd att få börja jobba hos den bästa frigruppen Turteatern efter år som scenarbetare på Oscarsteatern och Scenmästare för Opera på Läckö Slott.

Det ska bli kul att jobba närmre den kreativa processen, nyttja all erfarenhet jag har från att vara bakom, på och framför scenen, till att vara en stor del av Turteaterns kommande, storslagna epok.