Skaparen av Klingonspråket till Turteatern

Marc-Okrand-Klingons-3
Självaste skaparen av språket Klingon till originalfilmerna och serien Star Trek – Marc Okrand (!) gör ett unikt Sverigebesök för att se vår föreställning Visit Qo´noS! Efter föreställningen fredagen den 23 mars kl 20.30 kommer han gästa vår barscen!

Klingonska är världens mest kända konstruerade språk – Hamlet, Gilgamesh, Tao Te Ching och Much ado about nothing är alla översatta till Klingon och snart kan fler lära sig språket på Duolingo. Missa inte detta historiska tillfälle! Starta fredagskvällen med en öl och snack av denna legend!

FRE 23 MAR kl 20.30 – baren öppen! kom i tid, föreläsningen är ca 30 min
Gratis men föranmälan krävs: Samtalet fullt, föranmälan stängd.
Vill du se föreställningen innan? Köp biljett här

Dr. Marc Okrand (US) är lingvist, författare och styrelseordförande för teaterkompaniet WSC Avant Bard (Washington Shakespeare Company). Han har skapat det klingonska språket och är författare till böcker som The Klingon Dictionary (1985), Klingon for the Galactic Traveler och The Klingon Way. Okrand själv brukar dock hävda att det inte är han som hittat på språket, utan bara för vidare vad han har lärt sig från sin klingonska informatör Maltz.
Under kvällen kommer också Klingonska Akademien vara på plats, som nu bl.a. tar fram en klingonkurs för Duolingo.


The creator of the Klingon language, the constructed language spoken by the Klingons in the Star Trek universe – Marc Okrand (!) will visit Sweden and Turteatern to see our Klingonplay Visit Qo’noS. In addition to this he will do a talk after the show on Friday 23rd of March.

Don’t miss this opportunity! Start your Friday night with a beer and a talk with this Star Trek legend!

FRI 23 MARCH 8.30pm – bar’s open! Get there in time, the talk is about 30 min
Free of charge but you need to RSVP: full
Wanna see the show before? Buy tickets here

Dr. Marc Okrand is an American linguist, writer and the board president of WSC Avant Bard, formerly known as the Washington Shakespeare Company. He is the creator of the Klingon language and author of the books The Klingon Dictionary (1985), Klingon for the Galactic Traveler and The Klingon Way. Okrand himself claims that he is just the messenger and that his Klingon informant Maltz should be credited.

Klingonska Akademien will also be represented, they’re now making a Duolingo Klingon course, soon to be lauched.