Residens: Universalsköte

universalskote

TJEJER IS COMING
UNIVERSALSKÖTE ÄR TILLBAKA – WINTER WONDERLAND EDITION

Vi skickar sjuhundra sms om dagen, vi kliar varandras ryggar, vi lyssnar på Eva-Britt Strandbergs sommarprat, vi drabbas av landssorg, vi idoliserar konståkerskor, vi kollar kläder på barnavdelningen, vi orkar inte ligga med rätt personer, vi orkar inte lämna sängen.
Vi orkar inte vara ensamma och starka.
Vi vill vara svaga i grupp.

Kom till vårt ide – vi har fyllt det med porslinsrådjur, hemstickat, korsstygn, björkvedsbrasa, pudersnö, svavelstickor, rosa hår, knivlekar, varmt äppelvin, hårflätningar, gulliga koftor, vinterdvala, apelsinklyftor, tumvantar, varm choklad i termos, snölyktor, vedhuggning, rosiga kinder, snövit, konståkning och my little ponies. Killar får inte komma.

UNIVERSALSKÖTE består av Moa Backman, Frida Beckman och Janna Granström och undersöker den feministiska kraften i mjuka värden. De skapar uppdykande kvinnoseparatistiska salonger och trygga rum för inspiration, kraft och samförstånd mellan kvinnoidentifierade personer.

HARD FACTS:

Lördag 31 januari kl 19
Söndag 1 februari kl 16
på Turteatern, t-bana Kärrtorp

Anmälan: universalskote@gmail.com
Ange samtligas namn! Anmälan är bindande pga begränsat antal platser!

Pris: 100 kr OBS CASH ONLY!
(Den som inga pengar har står ej med rumpan bar, skicka ett mail till universalmor så rar så tar hon hand om er)

Salongen pågår i ungefär en timme och alla som identifierar sig som kvinnor är välkomna.

♥ ♥ ♥


Turteatern Residens

Den 1 januari 2014 startade Turteaterns nya initiativ “Turteatern Residens”. Under koncentrerade perioder upplåter vi våra lokaler till fördjupning och forskning inom scenkonsten.

– Vi vill att teatern ska vara en plattform för konstnärlig fördjupning och metodutveckling. Residensprogrammet är ett självklart komplement till vår egen repertoar, som tillför ett bredare konstnärligt klimat i huset, säger Fanny Enberg, verksamhetsledare på Turteatern.

Tidigare residens:
Lisen Rosell, konstnärskollektivet ÖFA
Eliisa Erävalo och Hanna Strandberg, Winner For Now

Residensprogrammet kommer att fortsätta och teatern tar löpande emot ansökningar. Vill du veta mer kontakta fanny.enberg@turteatern.se.