Residens: Sandra Medina & Lisen Rosell

THE DARK HEART AND THE SWEET PART

Sandra Medina från Bastardproduktion och Lisen Rosell från ÖFA-kollektivet möts som ny konstellation i ett gemensamt projekt: THE DARK HEART AND THE SWEET PART. Arbetet hämtar näring från drömmar om rå skön hämnd och maktförskjutningsfantasier. Medina och Rosell ger det opassande plats. De nördar in på symbolhandlingar och havererade vardagsriter. De kanske väcker starka krafter.

Under residenset på Turteatern gör de en rad “ritual-labb”där inte så tillrättalagda fantasier om upprättelse kan få blomstra.

Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden.

Sandra Medina är skådespelare och dansare och koreograf med stor bredd i sin verksamhet. Hon har frilansat sedan 1994 och har under åren arbetat med en mängd olika regissörer och koreografer i olika frigrupper och på de svenska institutionerna. Sedan 2004 är hon en av krafterna i scenkonstkollektivet Bastardproduktion som gör gränsöverskridande och normkritisk scenkonst. Sandra har ofta arbetat med devising i olika former, tillsammans med andra har hon drivit projekt skrivit manus regisserat koreograferat producerat och varit scenartist. De senaste åren har hon varvat mellan produktioner på Unga Klara, Stockholms stadsteater, Lumorteater och Bastardproduktions produktioner mfl.

Lisen Rosell arbetar med teater och koreografi i egna projekt och i kollektiva processer tillsammans med andra konstnärer. Senast med verken Harlequin, Cuteness Overload och Grottbjörnens folk. Rosell intresserar sig för sådant som betraktas som fulkultur och spänningen mellan det accepterade och det opassande. I hennes arbeten integrerar hon feministiska metoder, humor och maktanalys.

Hon har tidigare varit verksam på scener såsom Uppsala stadsteater, Unga Klara, Riksteatern och Konsthall C.

Tidigare residens:
Amanda Apetrea, koreograf och dansare (2019)
Nina Jeppson, skådespelare och scenkonstnär (2018)
Lisen Ellard, performer och dansare (2018)
Sofia Södergård – Slick (2017)
Anne Jonsson, regissör (2017)
Manda Stenström, dramatiker (2016)
America Vera Zavala och Paloma Madrid – Svenska Hijabis (2016)
Tove Sahlin – S.A.D. (2016)
Ivar Furre Aam och Mattias Lech – Analyze this! (2016)
Nadja Hjorton – MEDEA (2015)
Universalsköte (2015)
Moa Backman, dramatiker (2015)
Andrea Björkholm och Nils Granberg – All makt åt helvete (2015)
Mariana Suikkanen Gomes, Mattias Lech och Benjamin Quigley, GLQ (2015)
Eliisa Erävalo och Hanna Strandberg – Winner for now (2014)
Lisen Rosell – Monstertruck (2014)