Residens: Mille Bostedt

Mille Bostedt har residens på Turteatern i december för att vidareutveckla sin monologföreställning ”Gud skapade människan och jag skapade kuken”. Föreställningen är ett scenkonstverk som rör sig mellan teater och performance och handlar om transpionjären Michael Dillon. Dillon var den första transmannen som tog testosteron och gjorde en falloplastik operation för att transitionera, ändå vet få vem han var.

”Gud skapade människan och jag skapade kuken” skildrar verkliga dokumentära händelser realistiskt, för att i nästa stund visualisera surrealistiska drömscener eller ge utlopp för episka känslor i musikal-artade scener med sång och dans. Det är ett pulserande allkonstverk med specialskriven musik av den queera elektropop-prinsessan Tami T och koreografi av Sepideh Khodarahmi. Föreställningen kommer att ha nypremiär i Maj 2022 på Turteatern och sedan gästspela på Folkteatern i Göteborg.

Om Mille:
Mille Bostedt är en icke-binär skådespelare och performancekonstnär som examinerades från Teaterhögskolan i Stockholm våren 2021. ”Gud skapade människan och jag skapade kuken” var hens examensarbete (Departure föreställning).
Innan Teaterhögskolan studerade Mille politisk scenkonst på Teater Tribunalen. Mille har arbetat mycket med devising i olika teatergrupper och samskrivit och spelat i föreställningar i Sverige och England.
Under namnet Progressive Genitalia har hen sedan 2018 turnerat nationellt och internationellt med sin sci-fi dragshow om ett framtidsföretag som designar dina drömgenitalier genom bioteknik.