Residens: Aurelia Le Huche

Foto: Tanya Byrne

Scenkonstnären Aurelia Le Huche har i höst residens på Turteaterns lilla scen. Hon kommer där att arbeta med kommande föreställningen Blessed be the mourning ones, som har premiär på Benhuset (Katarina kyrkogård) i februari, för att senare under våren 2022 gästspela på Turteatern. 

Blessed be the mourning ones, av och med Aurelia Le Huche, 
är en rörelsebaserad monolog, en högläsningskväll, en konsert och en 
lecture performance om en exceptionellt envis vänskap, social utsatthet och om att bli lämnad kvar med frågor som aldrig kommer att besvaras. Föreställningens titel är inspirerad av uttrycket ”Blessed are those who mourn, for they shall be comforted”  ur Matteusevangeliet, då verkets centrala utgångspunkt handlar om sorgens dramaturgi och om den självupplevda erfarenheten av att mista sin själsfrände.  

Aurelia Le Huche är regissör och performer och har sedan 2004 frilansat inom scenkonstområdet där hon drivit egna projekt samt lett flertalet fria grupper, senast som konstnärlig ledare för Unga Tur (2016-2018) och för plattformen ANDRA SIDAN. Hon arbetar tvärdisciplinärt med både rörelsebaserat och textbaserat formspråk, gärna i kombination med film och livemusik. Utöver sin konstnärliga praktik är Le Huche utbildad behandlingsassistent, med inriktning på missbruk och psykisk ohälsa. 

Projektet genomförs i samarbete med Benhuset och ABF, med stöd av Konstnärsnämnden. Mer info finns på www.aurelialehuche.com

Aktuella föreställningar:

Arkiv: