Residens: All makt åt helvete

amah_600

Mellan 4-10 maj har vi bjudit in skådespelarna Andrea Björkholm och Nils Granberg till vårt residensprogram för att utveckla projektet All makt åt helvete. Residenset kommer presenteras i form av publika föreställningstillfällen den 6 och 7 maj kl 19.

Vi bor på landet. Ensamma. Min bror och jag. Ensamma på landet. Jag och min bror. Våra föräldrar lämnade allt åt oss när de dog. Huset, gården, guldet. Allt. På ett villkor. Att vi inte lämnade gården före vår 18-årsdag. Vi måste värna. Sa de. Värna traditionerna. Värna familjebanden. Värna släktnamnet. Värna vår rena härkomst. Så sa de. Sen dog de. Ingen vet hur gamla vi är. Det har gått flera vintrar men vi har tappat räkningen. Fem kanske. Eller tjugo. Det är omöjligt att veta. Vi skulle kunna öppna dörren och bara gå. När som helst. Nu kanske. Eller nu. Eller snart. Snart.

Välkommen till en rafflande tråkig kväll på Turteatern. Andrea Björkholm och Nils Granberg iscensätter den ultimata tristessen med hjälp av två isolerade syskon av adlig börd instängda på ett gods på landet. Ja, du hör ju själv. Det låter olidligt.

 

Publika tillfällen
6 maj kl 19.00
7 maj kl 19.00

Biljetter
Ordinarie: 100 kr
Student/pensionär/arbetslös: 50 kr

knapp1
(Kulturbiljetter.se)

 

Andrea_300

Andrea Björkholm
Andrea Björkholm är skådespelare och utbildades liksom Nils på Teaterhögskolan i Helsingfors. Hon har sedan sin examen arbetat på scenen och silverskärmen både i Sverige och Finland. Senast syntes hon i den iscensatta läsningen av ”Nazifruar” – ett samarbete mellan Turteatern och Riksteatern. Senare i vår Nordenturnerar Andrea med queeroperan ”Magnus/Maria” i regi av Suzanne Osten.
www.andreabjorkholm.com

 

 

 

NilsGranberg_300
Nils Granberg

Nils Granberg är utbildad skådespelare vid Teaterhögskolan i Helsingfors. Han har tidigare medverkat på Turteatern i bland annat “Juliette” och “Begränsat Utrymme”. Under våren kan Nils även beskådas i “Välkommen till prekariatet” på Stadsteatern/Fri scen.
www.nissegranberg.se

 

 

 

 

Turteatern Residens
Den 1 januari 2014 startade Turteaterns nya initiativ “Turteatern Residens”. Under koncentrerade perioder upplåter vi våra lokaler till fördjupning och forskning inom scenkonsten.

– Vi vill att teatern ska vara en plattform för konstnärlig fördjupning och metodutveckling. Residensprogrammet är ett självklart komplement till vår egen repertoar, som tillför ett bredare konstnärligt klimat i huset, säger Fanny Enberg, verksamhetsledare på Turteatern.

Tidigare residens:
Lisen Rosell, konstnärskollektivet ÖFA
Eliisa Erävalo och Hanna Strandberg, Winner For Now
Universalsköte
GLQ

Residensprogrammet kommer att fortsätta och teatern tar löpande emot ansökningar. Vill du veta mer kontakta fanny.enberg@turteatern.se.