Residens: Lisen Rosell, Monstertruck

Monstertruck_foto3

Den 1 januari startade vårt nya initiativ “Turteatern Residens”, där vi upplåter våra scener till utveckling och forskning inom scenkonsten. Först ut är Lisen Rosell, medlem i konstnärskollektivet ÖFA som under sin residensperiod kommer utveckla verket Monstertruck.

Lisen Rosell slås gång på gång av att hon vet mycket lite om världen. Det slår henne som en käftsmäll eller en tappad haka och ibland som ett nätt aha. Nu vill hon ha uppriktiga svar på sina funderingar och vänder sig med 50 frågor till sina frånskilda föräldrar.

“Monstertruck” är en föreställningsföreläsning som beskriver människan och världen. Genom att strippa sanningar och plocka isär tvärsäkerheter befinner sig Lisen i glappet mellan språk, politik och pedagogik. Med sig har hon sitt styrkedjur. Sin totemtruck som inte värjer för något.

 

Presentationer:
17/1 kl.19
19/1 kl.17
20/1 kl.19
Extra: 23/1 kl. 19.00

Pris: 100 kr
Studerande/pensionär: 50 kr
Biljetter: Kulturbiljetter.se

Köp biljetter hos Kulturbiljetter

Lisen Rosell är skådespelare, producent och kulturvetare, “Monstertruck – date with destruction” är hennes praktik på Stockholms Universitets Kulturvetarprogram. Lisen är medlem i ÖFA-kollektivet har varit medskapare och aktör i flertalet av ÖFAs föreställningar och har även arbetat på bla Stockholm stadsteater Skärholmen, MDT, Perfect Performance och Teater Halland. Under hösten arbetade hon med koreograferna Amanda Apetrea och Halla Olafsdottir i föreställningen “Beauty and the beast” vilken vann Prix jardin d’Europe 2013 i Wien.

Nadja Hjorton handleder projektet och är dess konstnärliga bollplank och inspiratör. Nadja är koreograf, dansare och regissör. Hon är medlem i ÖFA-kollektivet och har varit medskapare och aktör i flertalet av ÖFAsföreställningar. Nadja gick ut koreografutbildningen på DOCH 2012 och har arbetat på bland annat Göteborgs stadsteater, Stockholms stadsteater Skärholmen, MDT, Cullbergbaletten och Dansens Hus.

ÖFA-kollektivet är ett konstnärskollektiv, en familj, en stödgrupp, en anda, ett sätt att vara tillsammans, en feministisk utopi. ÖFA består av 22 kvinnor och har sedan starten 2004 har blivit en återkommande punkt i svenskt kulturliv med scenkonstproduktioner, workshops, utställningar och klubbperformancer. ÖFA har efter internationella gästspel på bland annat Brut Institute i Wien, Sommerzene i Salzburg, North Wind i Berlin, Tweetakt i Utrecht och Red Dawns festival i Ljubljana även etablerat en publik utanför Sverige. Med sitt succékoncept ÖFA: Danceoke har ÖFA-kollektivet erövrat hjärtan och frigjort kroppar, bland annat under The Knifes turné Shaking the Habitual.

“Monstertruck – date with destruction” är ett samarbete mellan ÖFA-kollektivet och Turteatern.