Rädda björnen (turné)

raddabjornen2_600
Foto: Jonas Jörneberg

Ett utomhusäventyr för förskolans gård

Hantverkarna Jönsson och Croll kommer med sin kärra till förskolans gård och har med sig en uråldrig karta som visar att det fanns ett björnide just där. Barnen får med hjälp av sina egna upptäckter av smått och stort på gården uppleva en spännande och poetisk historia om den lilla björnungen som gick vilse i skogen.

Det handlar om rädsla och om hur man övervinner den. Ett sjungande träd, en talande humla och en väsande orm är några figurer som björnungen möter när den letar efter stigen hem.

Skådespelarna använder i sitt interaktiva gestaltande träd, stenar och prylar på gården som sätter igång och utvecklar barnens fantasi. Humor är en självklar ingrediens. Historien och upptäckterna i naturen kan sedan användas i roliga lekar och upptåg många dagar efter att hantverkarna gett sig iväg.

Turteatern har en stor erfarenhet av denna unika sorts interaktiva utomhusteater – vi har spelat ca 400 föreställningar av Hemligheten och Gumman och Katten de senaste sex åren på förskolor och parklekar. Mottagandet har varit succéartat och både barn och förskolepedagoger har fascinerats av denna sorts teater. Historien smyger igång utan att barnen vet att det är teater och de får på så sätt en alldeles särskild ingång i gestaltandet.

Målgrupp: 3-6 år

 

”Den fantastiska, interaktiva, föreställningen blev mycket uppskattad både av förskolans barn och personal. Skådespelarna använde den befintliga utrustningen som finns på förskolans gård och samtidigt som det var allvar lockades både stora och små till många skratt.”
– Förskola i Solna

”Vi alla, pedagoger som små, tyckte att föreställningen var riktigt underhållande! Vi alla skrattade och hade kul. Trots det stora barnantalet och spridda åldrar så blev det hur bra som helst. Vi älskar hur de trollade in barnen i sagan genom interaktion. Superbra!”
– Anders Ellerstad Förskolan Rödkulla Kristallen, Huddinge

Boka:
Therese Jonasson
biljett@turteatern.se, 08-6598900

Pris:
1:a föreställningen: 4.000 kr inkl. subvention
2:a och/eller 3:e föreställningen på samma gård: 2.500 kr inkl. subvention.
Föreställningen är subventionerad av Stockholms stad via Kulan och Stockholms läns Landsting.

raddabjornen2_1000  raddabjornen4_1000  raddabjornen1_1000

BRA ATT VETA

Manus och regi: Robert Sjöblom
Medverkande: Robert Sjöblom, Emil Brulin
Scenografi och kostym:
Jan Borén

– Målgrupp: 3-6 år

– Längd: ca 45 min

– Föreställningen spelas utomhus på förskolans gård eller i en närliggande park eller grönområde.

– Max antal barn 30-35 eller efter överenskommelse.

– Vi spelar i alla väderlekar- barnen ska vara klädda för utomhuslek.

– Inga förberedelser krävs, vi kontaktar föreståndaren några dagar innan för att få reda på speciella förutsättningar och önskemål.

SPELAS VÅREN 2016:
19-22 april Norrtälje kommun
2-4 maj Södertälje kommun
9-24 maj Rinkeby-Kista
25 maj Saltsjöbaden

Fler föreställningar för förskolans gård:
Äventyret – gumman och katten