Gud skapade människan och jag skapade kuken (gästspel)

Spelas 6-14 maj 2022

”Michael Dillon var den första att genomgå en könskorrigerande operation. Skådespelaren Mille Bostedt gör scenkonst av hans öde med både inlevelse och respekt – en pionjär gärning”

Ylva Lagercrantz Spindler, SvD.En monologföreställning om transpionjären Michael Dillon

”År 1915 – jag föds och dödar min mamma i födseln. De döper mig efter henne till Laura. 
Men jag är inte Laura, jag är Michael. 
Jag är den första som tar testosteron för att transitionera, den första som gör en fallosplastisk operation – den första metakuken – min kuk.
Förresten är jag inte Michael heller, jag är Jivaka. 
Jag ska berätta mitt livs historia, ni kommer förstå. 
Jag var en transpionjär men vet ni ens vem jag är – minns ni mig?
Vi ses i operationssalen.” /Dillon

”Gud skapade människan och jag skapade kuken” är en monologföreställning om transpionjären Michael Dillon, den första transmannen som tog testosteron och gjorde en falloplastisk operation för att transitionera. Scenkonstverket rör sig mellan teater och performance, och skildrar verkliga dokumentära händelser realistiskt, för att i nästa stund visualisera surrealistiska drömscener eller ge utlopp för episka känslor i musikalartade scener med sång och dans. 

Det är ett pulserande allkonstverk med specialskriven musik av den queera elektropop-prinsessan Tami T och koreografi av Sepideh Khodarahmi. Mille Bostedt som har skrivit och skapat föreställningen, och även spelar rollen som Michael Dillon, är en icke-binär transperson. Hens egna erfarenheter av att vara trans idag är i dialog med Dillons erfarenheter från sekelskiftet och tar publiken på en inre resa där linjär tid och binära kön upplöses.  

SPELAS:
6, 11, 12, 13 maj kl 19.00
8, 14 maj kl 16.00
11, 13 maj kl 13.00
Föreställningslängd c:a 65 minuter

BOKA BILJETT

En BEHEMOT PRODUKTION
Text, regi & skådespelare: Mille Bostedt
Scenografi och kostym: Maja Döbling 
Koreograf: Sepideh Khodarahmi
Musik: Tami T
Ljusdesign: Lina Benneth 
Pressbilder: Jacob & Johan Danielsson 

Med stöd från:
Kulturrådet, Konstnärsnämnden och Region Stockholm kulturstöd 

Mille Bostedt examinerades från Teaterhögskolan i Stockholm våren 2021. ”Gud skapade människan och jag skapade kuken” var hens examensarbete (Departure föreställning).  Innan Teaterhögskolan studerade Mille politisk scenkonst på Teater Tribunalen. Mille har arbetat mycket med devising i olika teatergrupper och samskrivit och spelat i föreställningar i Sverige och England. 
Under namnet Progressive Genitalia har hen sedan 2018 turnerat nationellt och internationellt med sin sci-fi dragshow om ett framtidsföretag som designar dina drömgenitalier genom bio teknik.