Flottarkärlek – en rörelsens minnesruna (gästspel)

 

– timmer, queer intimitet och vårens vatten som kallar

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. Flottarkärlek är en råfysisk och poetiskt gestaltning av ett arbetararv. En samtidskoreografi och en fri skildring där historien får kropp på egna villkor. MHS vill skapa en rörelsens minnesruna över flottningsarbetarna som forslade timret från skogarna i inlandet till sågverken längs kusten.

Med Flottarkärlek fortsätter MHS sitt arbete med att fysiskt gestalta historien utifrån ett queert perspektiv. Genom att ställa nya frågor och ge egna svar möjliggör hon för en förändrad blick på historieskrivningen och lägger till avsnitt som gått förlorade.

IDÉ/RESEARCH/KOREOGRAFI/TEXT Hagar Malin Hellkvist Sellén
DANSARE Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar & Pernille Holden
KOSTYMDESIGN Elin Hallberg
MASKDESIGN Linda Sandberg
SCENOGRAFI Maja Johansson
DRAMATURG Malin Holgersson
KOMPOSITÖR Sara Lundén
LJUSDESIGN Hannele Philipson
PRODUCENT Anne Koutonen
PRODUKTION Hagar Malin Hellkvist Sellén
SAMPRODUKTION Norrlandsoperan
LÄNGD ca. 1 timme 40 min inkl. paus.

Flottarkärlek produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad & Konstnärsnämnden.
Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.


BOKA/MER INFO

 

knapp2
Biljetter köps via kulturbiljetter.se
biljett@turteatern.se, 08-659 89 00

Presskontakt
Maria Starck, turteatern@madder.se 0760-278295
Pressbilder

Flottarkärlek produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden. Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.

Malin Hellkvist Sellén_Foto Sofia Runarsdotter_färg

Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Hennes verk omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. Hon har tidigare skapat föreställningarna Parveln (2017) och Missionären (2016) som liksom Flottarkärlek queerar och uppdaterar vår historieskrivning. Bland andra tidigare verk kan nämnas Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010) och Bättre folk (2006). MHS och Missionären tilldelades både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris 2017. MHS är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm.

TRAILER Palmer Lydebrant FOTO Sofia Runarsdotter