En kväll om kvinnorna och skogen

Koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén arbetar med sitt nya verk ”Kvinnor och skog” och tillsammans med Stockholms Kvinnohistoriska och Turteatern bjuder hon in till en kväll på temat. Tillsammans med inbjudna gäster närmar vi oss kvinnorna och skogen från olika perspektiv och fördjupar vår skogskunskap. Vilken relation har kvinnor haft till skogen genom tiderna och hur ser det ut i dag?

Varmt välkommen!

När? Tisdag 21 september 18.30–21.00
Var? Foajén på Turteatern
Kostnad? Fri entré, men bokning krävs via Tickster. För att kvällen ska kännas så trygg som möjligt har vi ett begränsat antalet platser, totalt 30 stycken. Max fyra personer per sällskap.

⟿ Boka din plats HÄR
⟿ Fullbokat? Maila lino@kvinnohistoriska.se för att skriva upp dig på väntelistan

KVÄLLENS PROGRAM

 ”Skogen – en växande rörelse” med Lina Burnelius, klimat- och landanvändningsexpert och projektledare och internationell koordinator på Skydda Skogen eller Protect the Forest Sweden.

 ”Kräver skog en man eller duger en kvinna?” med Gun Lidestav, docent i skogshushållning vid Sveriges lantbruksuniversitet.

 ”Makt och motstånd i nätverk för kvinnliga skogsägare” med Emmeline Laszlo Ambjörnsson, fil.dr. i kulturgeografi.

Läs mer om programmet HÄR.

HUNGRIG?
Fika, folköl och toast finns att köpa i Turteaterns KafeT.

TILLGÄNGLIGHET
I Turteaterns foajé finns toalett med handfat för personer med funktionsnedsättning. Entrédörren till teatern är 86 cm bred och tröskeln 11 cm hög. Ramp finns.

OM KVINNOR OCH SKOG – Premiär 12 november på Turteatern!
Koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén tar sig just nu an det långa perspektivet med sitt nya verk Kvinnor och skog. Med utgångspunkt i kvinnors relation till skogen över tid vill hon låta en koreografisk skogskultur ta plats och genom den undersöka hur en fysisk och emotionell förståelse av skogen kan ta sig uttryck. Genom verket vill hon närma sig det faktum att vi håller på att förlora ett naturarv och att ingen faktiskt vet hur det på djupet kommer påverka vår upplevelse av vad det innebär att vara henniska. Kvinnor och skog samproduceras med Turteatern i Stockholm och Norrlandsoperan i Umeå med stöd av Kulturrådet, Stockholm stad och Konstnärsnämnden i samarbete med Skeppsholmsstudion.

HAGAR MALIN HELLKVIST SELLÉN
Hagar Malin Hellkvist Sellén har arbetat queert och feministiskt med koreografi i tjugo år. Några av hennes verk i urval Dom ger tanken kropp, Bättre folk, Rosa löften, Jag minns dig som du var då och Missionären.
www.malinhellkvistsellen.se

KVINNOHISTORIENS PLATS ÄR ÖVERALLT. Stockholms Kvinnohistoriska är ett innovativt museum som verkar i de offentliga och digitala rummen – utan egen permanent byggnad. Dom arbetar för att kvinnors historia och historier undersöks, förvärvas, bevaras, förmedlas och synliggörs publikt. Läs mer på www.kvinnohistoriska.se. Med stöd av Stockholms stad.