Don’t fear change (gästspel)

Mänskligheten underhåller sig med nonsens och döda ting. Det finns ingen planet B, men tänk om planet A står för Anpassning, och när sa förresten naturen att den ens vill räddas av oss och inte ifrån oss? Utifrån hypotesen att apokalypsen är en tråkig dystopi: inget grandiost slagfält utan bara lite mindre av allt kul i en långsam kollaps av biologiskt mångfald och kapitalism, skapar BRAVO TOGA performanceverket Don’t Fear Change. En koreografisk och dramatisk undersökning av att fly ifrån vår domesticerade vardag och återvända till vårt inre otämjda “wildlife”.  

Genom att utforska paradoxen att vara en människokropp med en förhistorisk djurhjärna undrar BRAVO TOGA hur mänskligheten ska klara av denna cliffhanger-fas vi befinner oss i. Don’t Fear Change sätter fokus på känslan av mänsklighetens framtid som en återvändsgränd genom att korsbefrukta interimistiska scoutpraktiker med faktisk kognitiv gruppterapi. Likt ett rockband i ålderskris som rannsakar sin toxic livsstil frågar vi oss själva: Är detta den bästa versionen av oss? 

BRAVO TOGA är en nordisk scenkonstgrupp djupt intresserade av konceptuell konst och det tvärdisciplinära utrymmet mellan dans och teater. Gruppen har varit aktiv sedan 2016 och består av Anna Kuusamo (FIN), Lena Bondeson (DK) och Sara Ribbenstedt (SE). 

Boka din biljett HÄR!

SPELAS 25, 26 mars kl 19.00, 27 mars kl 16.00

Av och med: Anna Kuusamo, Lena Bondeson och Sara Ribbenstedt
Scenografi och kostym: Anna Kuusamo, Lena Bondeson och Sara Ribbenstedt
Maskkonsultation: Moa Hedberg
Ljud-och ljusdesign: Bernt Kartsen Sannerud
Grafisk form, poster och programblad: Aske Loewe

Produceras genom Interim Kultur, med stöd av Kulturrådet, Nordisk kulturkontakt, Nordisk kulturfond, Region Stockholm och Kulturfonden för Finland och Danmark. Producerat genom residens på Estrad Norr (Östersund), Åbne Scene (Århus) och Turteatern (Stockholm).

Hjälp oss fortsätta hålla smittsäkra evenemang:
– Stanna hemma och undvik kontakt med andra om du har symtom som kan vara covid-19.
– Vuxna personer som inte har vaccinerat sig bör undvika trängsel och stora folksamlingar inomhus.
– På Turteatern har vi fri sittning utan krav på avstånd mellan publik. För möjlighet att hålla avstånd på aktuell föreställning kontakta: biljett@turteatern.se
– Det finns munskydd och handsprit på plats.