Bergfiktioner (gästspel)

På turistbyrån sa dom:   

Det gäller att komma upp på berget och inte falla in i det  

För då kommer du inte ut  

Utan kröns som drottning  

Med en krona av granit  

Fiktionen om att bli bergtagen återkommer genom historien med olika syften, exempelvis som ett sätt att förklara psykisk ohälsa, eller för att beskriva suggestionen i en konstupplevelse. Berget tycks oupphörligen dra människor till sig, upp på sig och in i sig. Det är på berget vi möter oraklet, det är i berget vi hålls fångna av bergakungen och det är upp för berget som Sisyphos släpar sin lyckosten.

Från den naturromantiska idén om det sublima, genom 30-talets bergfilm och samtidens wanderlust återkommer en serie uppmaningar: romantisera, bestiga, övervinna och utvinna. Med utgångspunkt i berget som plats och symbol vill vi med denna landskapsteater studera dess mytiska, historiska och samtida betydelser. 

Speldatum 21, 22 januari kl 19.00. 23 januari kl 16.00

Här köper du biljett!

Text, regi och rum: Olof Runsten
Musik, ljuddesign och rum: Patsy Lassbo
Skådespelare: Anna Ladegaard
Ljusdesign: Christoffer Lloyd
Animation: Maja Korpi
Kostym och scenografi: Lina Lundquist
Publikation: Barrie Sutcliffe (Skogen)
Produktion: Interim Kultur  

Produktionen genomförs med stöd från Statens Kulturråd, Stockholms stads kulturförvaltning och Göteborgs Stad. Producerat genom residens på Skogen och Turteatern. Förarbetet har stöttats genom Konstnärsnämnden, Nordisk Kulturkontakt och Agder Teaterlaboratoium.  

Länk till filmen från förarbetet Wanderlust:
https://vimeo.com/manage/videos/551859735

INFORMATION GÄLLANDE COVID-19:
Enligt regeringens senaste riktlinjer tillämpar vi regeln om vaccinbevis på tillställningen. Alla besökare kommer att få visa sitt vaccinbevis samt legitimation i kassan vid ankomst. Detta gäller alla över 18 år. Om du inte redan har ett kan du hämta ditt vaccinationsbevis här: https://covidbevis.se/vaccinationsbevis-web/
Om du av medicinska skäl inte kunnat vaccinera dig behöver du ta med ett läkarintyg och visa i dörren.