Turteatern söker en tekniker med husansvar på 40% med tillträde i januari 2024. Tjänsten erbjuder utökad tjänstgöring flera månader per år i relation till arbetsmängd.  

Turteatern genomför cirka två större egna produktioner per år och en egen barnproduktion. Vi har en till två turnéperioder per år, främst av barnproduktion. Därtill mottar vi cirka sex till åtta gästspel samt ett antal residens per år.  

Beskrivning av tjänsten

Som tekniker med husansvar på Turteatern ingår du i teaterns fasta team som består av Konstnärlig ledare, Verksamhetsledare, Kommunikationsansvarig och Teknisk samordnare.

Du fungerar som tekniker under de produktioner vi har vilket innebär konstruktion och bygge/riv av scenografi, ljus och ljud samt körning av föreställningar i teaterns lokaler och på turné. Tillsammans med teknisk samordnare ansvarar du för skötsel av scener, förråd och verkstad samt är en viktig del av säkerhetsarbetet på teatern.

Utöver det är du kontaktperson för gästspel och residens när de kommer till teatern, visar dem tillrätta i lokalerna och går igenom låsrutiner. Som tekniker med husansvar är du också teaterns kontaktperson för hyresvärdens fastighetsskötare och ansvarar för att planera (och genomföra till viss del) lokalernas underhållsarbeten. Du har även övergripande ansvar för teaterns bil när det gäller besiktning, däckbyte, service etc.

Vi söker dig som har:  

–  Relevant utbildning inom teaterteknik (SKH eller motsvarande) och/eller dokumenterad arbetslivserfarenhet från tekniskt arbete inom scenkonst.

– B-körkort.

– Scenkonstintresse. Du är genuint intresserad av scenkonst och värdesätter att få vara delaktig i att skapa experimentell scenkonst för vår publik.

Meriterande:

– Kunskaper i programmering av ljus och ljud. (Vi använder främst QLab och GrandMA2).

– Kunskaper inom konstruktion, snickeri, måleri, rekvisitatillverkning och verkstadserfarenhet.

– Kunskaper inom rigging och säkerhet för scenkonst.

Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning 6 månader.  

Omfattning: Deltid, 40% 16 timmar/vecka. Under perioder då teatern har större arbetsmängd (t.ex. under rep- och spelperiod) erbjuds tekniker möjlighet till högre tjänstgöringsgrad under dessa perioder.

Arbetstider: Ramarbetstid måndag – fredag, 9.00 – 17.00. Kvälls- och helgarbete förekommer.

Tillträde: 8 januari 2024 eller enligt överenskommelse.  
Lön: Fast lön enligt överenskommelse.  
Turteatern är medlemmar i Svensk Scenkonst samt Teatercentrum och följer kollektivavtal för fria professionella grupper mellan Svensk Scenkonst och Fackförbundet Scen & Film.  
 
Vi behandlar ansökningar löpande. Sista ansökningsdag 5 november 2023.
Skicka ditt CV tillsammans med personligt brev till: jobb@turteatern.se 

För mer information om tjänsten, kontakta verksamhetsledare Siri Nyke,  
070-7996946, siri@turteatern.se.   
 
 

Teatern Utan Reaktionärer verkar för en experimentfylld, gränsöverskridande och politisk scenkonst för barn, unga och vuxna. Vi vill vara en teater utan konventionella gränser, där högt och lågt blandas och där våra starkaste ledstjärnor är lust, mod och kärleksfull respektlöshet. Turteatern finns i Kärrtorp söder om Stockholm. Vi har en stor och en liten scen samt en foajéscen. Utöver våra egna produktioner tar vi även emot svenska och internationella gästspel samt upplåter våra lokaler för residens.  

Turteatern har bland annat satt upp teaterföljetonger; Nibelungens Ring 2.0. och Vikingarna på Helgeland, föreställningar; Det Sista Eposet, Nosferatu 1 och 2, Grottbjörnens Folk, Britney, Äldreomsorgen i övre Kågedalen och SCUM-manifestet.