Residens: Nadja Hjorton / Medea

nadja1

Medea är Nadja Hjortons nästa koreografiska verk i vilken hon kommer att fortsätta att undersöka koreografi och dans tätt sammanbundna med text – i det här fallet Euripides klassisker Medea. Nadja kommer att använda  Medea som en startpunkt och förutsättning och som ett koreografiskt ”score”. Hon intresserar sig för hur klassikern förhåller sig historiskt, kulturellt och filosofiskt till vår samtid och över vad vi som läsare, betraktare och publik väljer att göra aktuellt när vi ser/läser en klassiker idag.

På Turteatern kommer Nadja Hjorton att ha ett residens där hon tillsammans med ljusdesigner och scenografen Chrisander Brun och kompositören Britta Persson börjar föreställningsprocessen.

 

Premiär: Mars 2016 på MDT Stockholm
Co-production: MDT, ÖFA-kollektivet

Med stöd av Kulturrådet, Stockholm stad, Stockholms läns landsting

www.nadjahjorton.com

 

Turteatern Residens
Den 1 januari 2014 startade Turteaterns nya initiativ “Turteatern Residens”. Under koncentrerade perioder upplåter vi våra lokaler till fördjupning och forskning inom scenkonsten.

– Vi vill att teatern ska vara en plattform för konstnärlig fördjupning och metodutveckling. Residensprogrammet är ett självklart komplement till vår egen repertoar, som tillför ett bredare konstnärligt klimat i huset, säger Fanny Enberg, verksamhetsledare på Turteatern.

Tidigare residens:
Lisen Rosell, konstnärskollektivet ÖFA (2014)
Eliisa Erävalo och Hanna Strandberg, Winner For Now (2014)
Universalsköte (2015)
GLQ (2015)

Residensprogrammet kommer att fortsätta och teatern tar löpande emot intresseanmälningar. Vill du veta mer kontakta fanny.enberg@turteatern.se.