Residens: Manda Stenström

jag
Foto: Sara Strömberg, Länstidningen Östersund

Vi vill att teatern ska vara en plattform för konstnärligt utbyte. I januari 2014 startade vi därför ”Turteatern Residens”, då vi under koncentrerade perioder upplåter våra lokaler till fördjupning inom scenkonsten. Under 2016 har Manda Stenström haft dramatiker-residens hos oss då hon arbetat fram flera pjäser som haft premiär på andra scener under  året. Under 2017 kommer hon tillsammans med Nils Poletti skriva en pjäs för Turteatern med premiär hösten 2017.

Manda Stenström är dramatiker verksam bland annat på Ung Scen Öst, där hon haft en dramaturgtjänst och skrivit pjäsen Jag vill ha lyckliga slut tillsammans med AnnaLina Hertzberg samt manus till den delvis improviserade succéföreställningen Baba Yaga tillsammans med Nils Poletti. Utöver det har hon nyligen skrivit en samtida tolkning av Törnrosasagan, som får premiär på Jämtlands Länsteater i februari 2017, samt är en av fem dramatiker som skriver pjäser till nästa upplaga av Riksteaterns LÄNK.

Pjäsen som hon just nu skriver för Turteatern kommer att bli en triptyk, där tre kortare pjäser sammanvävs till en längre föreställning. De tre styckena utgår från var sin person vars gemensamma nämnare är att de identifierat sig som kvinnor och vuxit upp i Sverige.

Tidigare residens:
America Vera Zavala och Paloma Madrid, Svenska Hijabis (2016)
Tove Sahlin, S.A.D. (2016)
Ivar Furre Aam, Mattias Lech, Analyze this! (2016)
Nadja Hjorton, MEDEA (2015)
Universalsköte (2015)
Moa Backman, dramatiker (2015)
Andrea Björkholm, Nils Granberg, All makt åt helvete (2015)
Mariana Suikkanen Gomes, Mattias Lech och Benjamin Quigley, GLQ (2015)
Eliisa Erävalo, Hanna Strandberg, Winner for now (2014)
Lisen Rosell, Monstertruck (2014)