Residens: Karolina Willebrand Vinnberg

SAKLETARHISTORISKA RIKSMUSEET  /  2021 – 2023

Kära besökare,
Välkommen till ett exklusivt möte med Sveriges främsta kulturarv. Ett världsunikt tillfälle att få en glimt av vår allra ömtåligaste nationalklenod. Den första och sista möjligheten att stå öga mot öga med en utrotningshotad art. Din enda chans att få möta vår mest kända rödhåriga hon-artefakt i egen hög person.

I biljetten ingår:
En oförglömlig safari genom mumifierade flicklandskap
Ett närgånget besök i ett obalanserat inre
Söderhavsvisningar med frånvarande biolog 
Konserveringsworkshops
En meet and greet
Flera plötsliga shower 
Tre till fyra ekande röster från förr
OBS! Lämna personliga tillhörigheter i värdeskåpen i foajén. Museet ersätter inte kontanter eller läkemedel. Entré sker på egen risk.
Välkommen!

ALLA TIDERS TJEJ / EVERYBODY’S GIRL är Karolina Willebrand Vinnbergs examensprojekt inom Masterprogrammet i Skådespelarkonst på Stockholms konstnärliga högskola 2021-2023. 

Projektet är ett allomslutande skådespeleri- och scenkonstexperiment om den svenska nationalklenoden Pippi Långstrump. Genom att ställa ut henne i ett museirum, som en hybrid mellan konserverad artefakt, djur i bur och barnstjärna, utforskar Karolina övergripande idéer om henne, med syfte att dekonstruera och utvidga hennes narrativ – samtidigt som hon undersöker hur skådespelare, publik, rum och teknik kan samspela.

Karolina kommer under våren 2022 att genomföra två publika experiment inom projektet på Turteatern, 16 februari och 23 april kl 19.00. Både engelsk- och svensktalande publik är välkomna.
Evenemanget är en work-in-progress och kostnadsfri för publik. Boka biljett genom att skriva namn och antal biljetter till biljett@turteatern.se