Utrotning (gästspel)

utrotning-press01-foto-gustav-englund

En brutal längtan efter frihet

Vad gör du egentligen av egen vilja, vad gör du som är ett uttryck för dig som fri människa?”

I en nattsvart europeisk storstad söker tre unga vänner efter något som ska ta dem bort från den grådaskiga vardagen och närmare det sanna livet. En brutalkomisk hedonistisk utekväll i vår samtid.

Utrotning handlar om möjligheten eller omöjligheten att vara fri, om sökande efter det sanna livet. Det är en berättelse om den enorma längtan efter kärlek och den outhärdliga svårigheten att helt och fullt kunna möta en annan människa. Det handlar om förhoppningen att det ska finnas någonting annat – något äkta, något mer sant – dolt under ytan. Men finns det verkligen något annat där? Och går det ens att slita sig loss från den rådande situationen och bli en fri människa?

Utrotning är Skandinavienpremiären av den tyska dramatikern Olga Bachs pjäs Die Vernichtung från 2016.

Lars Ring, Svenska Dagbladet: ”Expressiv utforskning av arvet efter nazismen/…/En starkt suggestiv och djärv tolkning, olikt det mesta.”
Jacob Lundström, Dagens Nyheter: ”Utrotning är som ett porträtt av millenniegenerationen. Den handlar om längtan efter närkontakt men också om vår vårdslöshet med varandra.”
Amelie Björck, Aftonbladet: ”Riktigt välgjord teater”

TEXT: Olga Bach
ÖVERSÄTTNING: Linus Kollberg
KONCEPT: K.Polyfon
REGI: Gustav Englund
SCENOGRAFI & KOSTYM: Annika Tosti
LJUSDESIGN: Mira Svanberg
MUSIK: Niclas Anderstedt Lindgren
KONCEPTFOTOGRAFI: Milja Rossi
PRESSFOTOGRAFI: Gustav Englund
MEDVERKANDE: Hanna Carlsson*, Rasmus Luthander, Johan Stavring, Louise Åkerman*
TEATERFÖRLAG: Nordiska ApS – Köpenhamn

*Praktikanter från Teaterhögskolan i Malmö.

BOKA/MER INFO

Förställningen är c:a 1 timme lång och innehåller teaterrök, blinkande ljus och hög musik. Föreställningen rekommenderas från 15 år. Vid mer frågor om innehållet, kontakta info@turteatern.se

knapp2
Biljetter köps via kulturbiljetter.se
biljett@turteatern.se, 08-659 89 00

PRESSINFO

Fotograf: Gustav Englund
Presskontakt: Maria Starck 0760-278294

Projektet görs av G. Englund med stöd från Statens Kulturråd, Konstnärsnämnden och och Goetheinstitutet. 

Olga Bach Foto: Adrian Campean

Olga Bach
Foto: Adrian Campean

OLGA BACH är född 1990 i Berlin. Bachs texter har satts upp på bl. a. München Kammerspiele, Theater Basel, Schauspiel Köln, RambaZamba Theater i Berlin. Utrotning (Die Vernchtung) är hennes debutpjäs och uruppfördes på Stadttheater i Bern 2016. Uppsättningen valdes året därefter ut till Teaterträffen i Berlin och pjäsen nominerades till Mülheim Dramatikerpris. K.Polyfon/G.Englunds uppsättning av Utrotning är första gången som Olga Bach översätts och spelas utanför den tyskspråkiga regionen.

K.Polyfon Foto: Milja Rossi

K.Polyfon
Foto: Milja Rossi

 

K.POLYFON är regissören Gustav Englund, dramatikern Annika Nyman, ljusdesignern Mira Svanberg, ljuddesignern Niclas Anderstedt Lindgren och scenografen Annika Tosti. Tidigare projekt: Tystnaden av Jörgen Dahlqvist (Teatr Weimar, 2018), Tre systrar som inte är systrar av Gertrude Stein (teater mutation, 2017) och Kain, Abel, boys will be boys av Annika Nyman (teater mutation, 2016). Våren 2020 är de aktuella med Sysslolösa unga män med tillgång till vapen av Annika Nyman på Göteborgs stadsteater.