UngaTur: Rickard III – jag är ert monster

rickardIII_250På sin ostoppbara väg mot makten skyr Rickard inga medel. Han lurar och bedrar. Mördar alla som står i vägen. Han blir krönt till Rickard III. Målmedveten som få. Hatad och föraktad som ingen. Avskydd av sin mor från födseln, ful som stryk, undanskuffad från rampljuset. I åratal har han i tysthet svalt föraktet, tagit förolämpningarna och odlat sitt hat. Nu är han redo att hämnas på allt och alla.

I samarbete med UngaTur  presenterar vi Anna Wadström som i denna nya tolkning av Rickard III ikläder sig rollen som den makthungriga anti-hjälten. En berättelse om en människa född rakt in i sitt egna utanförskap. Till en värld och ett sammanhang som hen på en gång tillhör men samtidigt aldrig kommer att släppas in i.

 

 

Rickard III – jag är ert monster är en klassiker i ny skrud om en outsiders uppgång och oundvikliga fall. Ett uppror mot alla normer som stänger in och hindrar. En föreställning om längtan efter revansch, om hatet som föds ur utanförskap och om en galen jävla snubbe som inte låter någon stå i hans väg.

Föreställningen är ett samarbete med Anna Wadström & UngaTur och ges i samband med den normkritiska fotoutställningen “Felfoton”, där skådespelare med icke-normativa kroppar gestaltar alternativa rolltolkningar samt en samtalsserie i samarbete med Teaterförbundet och ABF Stockholm.

Av & med: Anna Wadström
Orginaltext: William Shakespeare
Översättning: Lars Huldén
Bearbetningsbollplank: Olle Jernberg
Producent: Siri Nyke
Koreografi: Eddie Edvinsson
Teknik: Olle Axén
Musik och ljud: Siiri Eriksson

Spelas:
Premiär tis 18 nov kl 19
Lör 22 nov kl 19
Sön 23 nov kl 17
Tis 25 nov kl 19
Extrainsatta föreställningar:
28 dec kl 16
29 dec kl 19

knapp1
(Kulturbiljetter.se)

Pris
Ordinarie: 150 kr
Student/pensionär/arbetslös: 100 kr

Felfoton
Idé: Stefan Skärlund
Idéutvecklare: Anna Wadström
Foto: Örjan Jacobsson
Kostym: Alma Winkler
Mask: Agnes Kenttä
Projektet görs med stöd av Kulturbryggan