Gästspel: Råttmånaden

Råttmånaden är en tät och utdragen tid. Det är en plats som utgörs av undflyende flöden, rusket, parasiter som visar sig vara hela familjen din, hål som leder till fler hål i ett ständigt expanderande nät av bilder. Ett stycke scenisk poesi där bilderna flyttar in i språket, språket talar fram djuren och djuren flyttar in i berget.

Du kommer fortfarande att sitta där och se. Genom ett fönster kommer en plats breda ut sig. Synfält, bäckar, vattenhål. Genom fönsterglaset kommer det slå upp mot dig i pulserande vågor, det blir till en serie av bilder. Du blir alldeles omsluten. Vid slutet av synen skymtar du en kontur av ett berg. Allt kommer finnas där på andra sidan glaset. Du kommer följa dem längs vägen in i världen. Du kommer följa av välviljan din, med bästa intention. Ju mer du följer desto mer vecklar de ut sig.

Det kommer stryka förbi ett djur som inger svindel och ett ljud som väcker dig om natten. Du kommer följa en procession av steklar, grisar och pälsråttor, de vandrar mot berget ditt. En gråsuggestion att sugas in i, du kommer inte kunna värja dig och varför skulle du.

Du sträcker ut ögonen men kan inte nå dem. Du sträcker fingrarna mot berget och berget brister ut i sång.

Alle Türe öffnen // Alle Tiere da // Kommt mal rein // Kommt mal rein // Immer weiter // Kommt nie wieder

knapp1

SPELAS: fre 18 och lör 19 sept kl 19 samt sön 20 sept kl 17
Pga pandemin släpper vi endast ett fåtal platser per föreställning. Fler biljetter släpps om restriktioner och läget förändras. Läs mer om hur vi tryggar ditt besök och våra biljettvillkor här.

MEDVERKANDE
Koncept, text och performer: Johanna Malm
Koncept text och regi: Olof Runsten
Projektion: Maja Korpi
Ljusdesign: Christoffer Lloyd
En fågel: Clara Nergårdh
Performer under repetitioner: Tyra Wigg
Musik av: Mattias Malm, Sonja Tofik, Marlena Lampinen och Plastic Corp

Produceras genom Interim Kultur, med stöd av Statens Kulturråd och Göteborgs Stad. Producerat genom residens på Inter Arts Center (Malmö), Turteatern (Stockholm) och Skogen (Göteborg).