Jag, Händel (gästspel)

handel_600

”Lukten av säd, kiss och rutten fisk var det första som kom emot mig.”
Vi har tagit denna barocka juvel från succén i Göteborg till Stockholm!

Soloföreställningen Jag, Händel är baserad på Carl-Michael Edenborgs roman Mitt grymma öde – en historisk fantasi över den tyska kompositören Georg Friedrich Händels liv. Detta är därefter strukturerat och regisserat av Henriette Pedersen. Föreställningen är en cross-dressing av språket, den fysiska gestaltningen och berättelsen om den stora manlige kompositören. Genus, sexualitet och storhetsvansinne är en dimension – barock, hygien och mode en annan. Caisa-Stina Forssberg gestaltar Händel som hade urpremiär på Atalante i Göteborg.

Henriette Pedersen är en norsk koreograf som arbetar mellan teater, dans och bildkonst, i ett uttryck som sträcker sig från det subtila och introverta till det explosivt extroverta. Tematiskt är hon intresserad av det överskridande och de perifera områdena av mänsklig närvaro. Hon är inspirerad av det oanständiga och genom konstnärskapet utforskar hon normer och patriarkatets lag och ordning. Med genusblick undersöker hon kollektiva uppfattningar och mytiska berättelser – denna gång genom historien till Händel.

Spelas: 18, 19, 20 april kl 19.00

knapp1
(Kulturbiljetter.se)

Pris:
180 kr (ord.) / 100 kr (student, pensionär)

Föreställningen är ca 1 tim. Biljettkassan och kafét öppnar kl 18. Vi serverar folköl, kaffe, te, snacks, fika och veg/vegansoppa från lokala fiket MA Baker, begränsat antal portioner, förboka gärna om du vill äta: biljett@turteatern.se.

Av: Henriette Pedersen
Text:
Carl-Mikael Edenborg, Vertigo förlag
Skådespelare:
Caisa-Stina Forssberg
Scenografi:
Olav Ryland Myrtvedt
Ljus:
Tilo Hahn
Kostym:
Kjell Nordström aka Baron von Bulldog
Dramaturg:
Kai Johnsen
Producent:
Morten Kippe
Barock inspiration:
Elizabeth Svarstad
Musikurval, idé och koncept: Katrine Ganer Skaug
Musikredigering: Anja Tietze Lahrmann
Foto:
Sveinn Fannar Jóhannsson
Programtext: Anette Therese Pettersen
Video: Robert Eklund