Forum T, Samtal om regi – del 4

Lördag 16 september 2023

I samarbete med Teateralliansen bjuder teaterregissörerna Marie Nikazm Bakken, Gustav Englund och Olof Runsten in dig till evenemanget och seminariet Forum T med syftet att fördjupa diskussionen om teaterregi. I den fjärde utgåvan fokuseras det på regissörens relation till utövaren i verket, så som skådespelare eller annat som tilldelas agens. Inbjudna gäster från in- och utlandet tar plats i soffan på stora scen för att presentera och diskutera sitt arbete. Både regissörer och icke-regissörer är varmt välkomna att delta som publik. Efter seminariet välkomnas alla deltagare att stanna för mingel, middag och AW.

Kaféet kommer vara öppet under hela dagen där det finns möjlighet att köpa lunch och/eller middag. Seminariet kommer hållas på engelska. Biljetter kostar 110kr och inkluderar en lättare fika.

Inbjudna gäster

Erik Holmström är grundare av Malmö Dockteater och arbetar som regissör, dramatiker och skådespelare. 2008 – 2013 var han en av de konstnärliga ledarna för Turteatern. Han har gjort sig känd för att skapa dockteater för vuxna, ofta i en slags artificiell och tillyxad realism. Men hans arbete innefattar en mångfald av uttryck och teatergenrer. I höst gästspelar han i Stockholm med sin senaste produktion Inferno där han själv medverkar och toarullsdockor gestaltar hans alterego Enrico och en uppsjö av karaktärer ur livet.

Foto: Jens Sethzman

Natalie Ringler är teaterregissör utbildad på Teaterhögskolan i Krakow och på Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon har frilansat som regissör sedan 2001 på bland annat jobbat på Dramaten, Folkteatern i Göteborg, Malmö Stadsteater och Stockholms Stadsteater. Hon har också regisserat i Warszawa och gjort flera uppmärksammade uppsättningar på Teater Galeasen i Stockholm, bland annat Vår klass (2013) av Tadeusz Slobodzianek. Ringler tilldelades Medeapriset 2014, och Svenska Dagbladets Thaliapris 2021.

Fredrik Hannestad [NO] är regissör och konstnärlig ledare för Verk Produksjoner. Han är utbildad vid Institutet för Scenkonst i Italien som då leddes av Ingmar Lindh samt vid Nordiska Teater Skolan som då leddes av Tage Larsen från Odin Teatret Aarhus. Fredrik Hanneststad är idag doktorand på Kunsthøgskolen i Oslo och forskar om nya ingångar till teater och text som inte reducerar utan öppnar för ny potentialitet.