Artist-talk mellan Aurelia Le Huche och Klara Wiksten

Efter föreställningen kommer ett one-time-only publikt samtal att hållas med avstamp i föreställningen. Le Huche och Wiksten kommer samtala om att gestalta sorg i konst, om sorgens olika skeenden och om hur tidens gång i förhållande till sorgeprocessen påverkar skapandet, om att vara självutlämnande och hantera självbiografiskt material, om olika sorters sorg och hur de tar sig olika uttryck, om samhällets syn på sorg och hur vården tenderar att patologisera mänskligt lidande samt om vård vs förvaring, stigma och vår syn på människor som inte ”passar in”.

Alla som vill är välkomna att stanna efter föreställningen och lyssna och, om man vill, delta med egna reflektioner eller frågor. Baren håller öppet en stund innan samtalet för den som vill köpa ett glas vin eller kaffe. 

Klara Wiksten är serieskapare och konstnär. Hon har gett ut två självbiografiska böcker (Dagarna 2012 och Hjärnan darrar 2016) och arbetar nu med en fiktiv serieroman med temat att förlora sin mamma som barn, inspirerat av egna erfarenheter. Mer info om Klara Wiksten kan du finna på hennes hemsida.

Klara Wiksten. Foto Johanna Arnström