UngaTur: Between (gästspel)

between

Du undrar kanske varför du lyssnar på det här. Du lyssnar för att jag ska berätta hemligheten om universum. Därför att jag tror att jag börjar närma mig nu. Den här gången kan jag förändra allt.

I BETWEEN möter vi Ana, som nyligen förlorat en vän. Hon har stängt in sig på sitt rum och vägrar komma ut. I flickrummets vakuum får hon en dag kontakt med en annan dimension. Hon färdas genom ett rotsystem ut i universum. Där är tiden lång och hela somrar kan gå utan att någon knackar på dörren.

BETWEEN är en berättelse där förlust, avsaknad och brist blir till möjligheter. Flickrummet är en revolutionär plats – en plats där sorg har en inneboende potential till förändring och gemenskap.

I föreställningen är tekniken en medspelare, som hjälper oss att tillsammans med Ana färdas ut i rotsystemet. Genom hörlurar hamnar vi i ett vibrerande, pulserande rum som kan expandera och implodera, där publiken går in i det lilla scenrummet för att sedan tillsammans med skådespelaren färdas i det expanderande rummet till oändligheten.

I BETWEEN fortsätter UngaTur arbetet som påbörjades i 2015 års produktion DU VET HAVSDJUPEN där de tillsammans med Anne Jonsson och Moa Backman undersökte flickskapet. I år arbetar de vidare med Anne Jonssons och Moa Backmans idé i BETWEEN, med Emma Palmkvist som dramatiker och dramaturg, och Anne Jonsson som regissör.

Läs om Between i Tidningen Årsta/Enskede

OM UNGATUR
UngaTur är en fristående förening som startades 2004 som en plattform för unga oetablerade konstnärer och har sedan starten gjort ett trettiotal teaterföreställningar, filmer, kabaréer och festivaler främst för målgruppen unga i åldern 13-25 år. UngaTur verkar för att genom konst skapa unika upplevelser, politisk debatt, förändringspotential och ge handlingsutrymme åt ungdomar. ungatur.se

Premiär
14 september 18.00 och 20.00

Offentliga föreställningar:
25 oktober 19.00
26 oktober 19.00
28 oktober 17.00
29 oktober 19.00
30 oktober 19.00

knapp1
(Kulturbiljetter.se)

Av: UngaTur
Idé och koncept: Anne Jonsson och Moa Backman
Regissör: Anne Jonsson
Dramatiker: Emma Palmkvist
Medverkande: Lisen Rosell
Ljudbild/scenbild: Tanya Byrne
Producent: Siri Nyke
Kommunikatör: Carolina Oscarsson
Produktionsassistent: Julie Finnved
Verksamhetsledare: Siri Nyke
Konstnärlig ledare: Aurelia Le Huche
Grafisk Formgivning: Lisa Dalenius