Residens: Bravo Toga

Vi vill att teatern ska vara en plattform för konstnärligt utbyte. I januari 2014 startade vi därför ”Turteatern Residens”, då vi under koncentrerade perioder upplåter våra lokaler till fördjupning inom scenkonsten. Mellan 16 nov – 13 dec har scenkonstgruppen Bravo Toga residens på vår lilla scen som avslutas med en redovisning/gästspel. Mer info om detta kommer i höst!

BRAVO TOGA är en nordisk scenkonstgrupp djupt intresserade av konceptualitet och det tvärdisciplinära utrymmet mellan dans och teater. Gruppen har varit aktiv sedan 2016 och består av Anna Kuusamo (FIN), Lena Bondeson (DK) och Sara Ribbenstedt (SE).

Don’t Fear Change är en undersökning av mänsklig längtan efter att fly ifrån domesticerad livstil och återvända till ens inre otämjda “wild-life”. Genom att cirkulera kring idén om en mänsklig hjärna med en förhistorisk djurhjärna vill BRAVO TOGA dyka in i den antropocena människans existentiella status och stanna kvar i det olustiga tillståndet här och nu, inte i framtiden och inte i nostalgin. Det finns ingen planet B men tänk om planet “A” står för “animal” och att gräset bokstavligen är grönare på den andra sidan?Don’t Fear Change är ett transformerande och okonventionellt möte mellan movement research och kognitiv gruppterapi – en ny performativ arbetsmetod vi kallar “National Geographic LARP’ing” – för alla jordbor som försöker hantera det dåliga samvetet.

Tidigare residens:
SUBFRAU (FIN, S, NO, 2020)
Joel Nordström, dramaturg (2020)
Amanda Apetrea, koreograf och dansare (2019)
Nina Jeppson, skådespelare och scenkonstnär (2018)
Lisen Ellard, performer och dansare (2018)
Sofia Södergård – Slick (2017)
Anne Jonsson, regissör (2017)
Manda Stenström, dramatiker (2016)
America Vera Zavala och Paloma Madrid – Svenska Hijabis (2016)
Tove Sahlin – S.A.D. (2016)
Ivar Furre Aam och Mattias Lech – Analyze this! (2016)
Nadja Hjorton – MEDEA (2015)Universalsköte (2015)
Moa Backman, dramatiker (2015)
Andrea Björkholm och Nils Granberg – All makt åt helvete (2015)
Mariana Suikkanen Gomes, Mattias Lech och Benjamin Quigley, GLQ (2015)
Eliisa Erävalo och Hanna Strandberg – Winner for now (2014)
Lisen Rosell – Monstertruck (2014)