Turteatern i Kärrtorp söker ny kollega!

Turteatern är en fri scen för scenkonst, en plats för samtal, utveckling och galna experiment. Turteatern är en mötesplats för kollegor och publik, för människor och djur som bor i söderort, för Stockholmare, för personer som reser långväga för att se våra föreställningar, för folk som hatar teater, för folk som älskar teater, för alla som tycker om att ha kul, eller plågas av dålig stämning en stund. 

Vi ser publikarbetet som ett demokratiskt uppdrag och en förlängning av teaterns konstnärliga vision. För oss är teaterbesöket en helhetsupplevelse. Vi vill skapa upphetsande publikkontakt före, under och efter ett besök i vårt hus i Kärrtorp. 

Vi söker dig som har ett starkt visionärt och konstnärligt tänkande kring marknadsföring och som vill ta Turteaterns externkommunikation och publikarbete in i framtiden. 

Arbetsuppgifter:
Som kommunikationsansvarig och producent på Turteatern har du övergripande och operativt ansvar för teaterns all externa kommunikation och publikarbete. Du arbetar också med programverksamhet och övriga arrangemang tillsammans med övrig personal på teatern. Arbetet innebär stor kreativ frihet men också stort ansvar. Vi söker dig som är idérik och konstnärlig, orädd och social men samtidigt en strukturerad, drivande och målinriktad person som kan förvalta Turteaterns konstnärliga vision och innehåll. 

Vi jobbar tillsammans och tycker att det är viktigt att alla kompetenser tas tillvara i det konstnärliga arbetet. I dialog med föreställningarnas konstnärliga team och teaterns ledning ansvarar du för att utveckla kreativa koncept för att bäst kommunicera teaterns föreställningar och övriga repertoar. Du är van att göra målgruppsanalyser och hitta smarta sätt att nå ny och oväntad publik men också bygga långsiktiga relationer. 

Du ansvarar för allt från planering till genomförande. Från att göra kommunikationsplaner, riskanalyser, ansvara för tidplan och budget, vara beställare och redaktör för trycksaker och annat visuellt material till att ”klistra kuvert”, printa egna programblad, bildbearbetning och visst grafiskt underlag samt initiera och genomföra programaktiviteter, samtal och arrangemang kopplat till repertoaren. Du ansvarar även för vår hemsida, sociala medier, pressarbete, annonsering och distribution av trycksaker samt sälj av våra barnproduktioner, både på egen scen och på turné.

Vi söker dig som:

 • Har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation/produktion och dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området.
 • Jobbat med scenkonst, eller annan typ av kultur.
 • Är van att driva och initiera egna arrangemang.
 • Har arbetat redaktionellt med exempelvis digitala kanaler och trycksaker. 
 • Är van att publicera, hantera och moderera sociala medier. 
 • Är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Har god kännedom om den visuella delen av kommunikation och förståelse för färg, form och bilds betydelse.
 • Har erfarenhet av WordPress och Mailchimp (eller annan tjänst för nyhetsbrev).
 • Har stor erfarenhet av samarbete med grafiska formgivare, fotografer samt att beställa tryckeritjänster.
 • Har arbetat med pressbearbetning och PR.
 • Kan göra enklare grafiska underlag samt bildbearbetning i Photoshop och InDesign.
 • Kan redigera video.
 • Trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. 
 • Har tidigare erfarenhet av arbete med kultur för barn och unga.
 • Har lätt för att samarbeta med kollegor och externa samarbetspartners.

Meriterande:

 • Du har jobbat med idéarbete och genomförandet av kampanjer, kanske hos en reklambyrå eller kommunikationsbyrå.
 • Du har erfarenhet av biljettsystem, känner till Kulan samt andra teaterrelaterade databaser och miljöer.
 • Du har erfarenhet av projektledning och produktion av kulturarrangemang, arenor eller mötesplatser.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning 6 månader.
Omfattning: Heltid, 40 timmar/vecka.
Tillträde: 1 april eller enligt överenskommelse. 
Lön: Fast lön enligt överenskommelse. 
Kollektivavtal: Turteatern är medlemmar i Teatercentrum och följer kollektivavtal för fria professionella grupper mellan Teatercentrum och Teaterförbundet.

Intresserad? 
Skicka ditt CV tillsammans med personligt brev till: jobb@turteatern.se.

Sista ansökningsdag: 2022-03-07. Vi behandlar ansökningar löpande.

För mer information om tjänsten, kontakta verksamhetsledare Siri Nyke, 070-7996946, siri@turteatern.se eller konstnärlig ledare Marie Nikazm Bakken, 070-0747727, marie@turteatern.se

Teatern Utan Reaktionärer verkar för en experimentfylld, gränsöverskridande och politisk scenkonst för barn, unga och vuxna. Vi vill vara en teater utan konventionella gränser, där högt och lågt blandas och där våra starkaste ledstjärnor är lust, mod och kärleksfull respektlöshet. Turteatern finns i Kärrtorp söder om Stockholm. Vi har en stor och en liten scen samt en foajéscen. Utöver våra egna produktioner tar vi även emot nationella och internationella gästspel samt upplåter våra lokaler för residens. Turteaterns fasta personal består av en verksamhetsledare, konstnärlig ledare, kommunikationsansvarig, teknisk samordnare och tekniker.

Turteatern har bland annat satt upp föreställningar som Stolthet och fördom, teaterföljetongen Vikingarna på Helgeland, Det sista Eposet, Äldreomsorgen i övre Kågedalen och Den svenska apans hundra röda drömmar.