Turteatern presenterar ny styrelse

Under gårdagens årsmöte beslutades att Carina Ehrenholm och Fanny Twardomanski sitter kvar i styrelsen och att Fanny tar över ordförandeposten. Nils Poletti står som suppleant. Nya ledamöter är Markus Granqvist och Linda Sandberg. Välkomna och grattis till oss!

Linda Sandberg
är maskdesigner och arbetar som sektionsledare för Mask- och Perukavdelningen på Riksteatern sedan våren 2020. Linda har en bred bakgrund som maskdesigner och har arbetat med produktioner av både fria grupper, länsteatrar och större institutionsteatrar samt med film och fotokonst. Inom film har hon främst arbetat med Roy Anderssons tre senaste filmer. Scenproduktioner värda att nämna är bland andra Vigseln (Turteatern), Rucklarens väg (Malmöopera), Inferno (Dramaten), Orfeus (Orionteatern), Satans demokrati, Visit Q’nos (Turteatern) och På spaning efter den tid som flytt (Orionteatern). Linda var även en av upphovspersonerna till utställningen Ikoner, en utställning om att få finnas, på Fotografiska i Stockholm. 2017 tilldelades hon Teaterförbundets stipendium ur Monica Zacharias minnesfond. Linda har genom åren gjort maskdesign till ett tiotal produktioner på Turteatern och Unga Tur. Foto: Rasmus Berglind

Markus Granqvist
är frilansande scenograf, video- och ljusdesigner verksam i hela Skandinavien. Har över tjugo års erfarenhet inom scenkonst och en kandidatexamen från Dramatiska institutet 2008. Arbetar inom scenkonstens alla fält, teater, opera, dans och musik. Några av de återkommande uppdragsgivarna är Dramaten, Kungliga operan, Det Kongelige Teater (DK), Malmö Opera, Norrlandsoperan, Göteborgsoperan och Stockholms stadsteater. Markus har även arbetat med ett stort antal produktioner inom det fria kulturlivet, framförallt på Turteatern där det blivit över 15 produktioner. Bland andra ”Ferdydurke” och ”Den svenska apans 100 röda drömmar”. 2016 tilldelades han Medeapriset för arbetet med ”Äldreomsorgen i övre Kågedalen”. Markus arbetar även som gästlärare och handledare på Stockholms konstnärliga högskola och satt 2018-2020 som styrelseledamot i Teaterförbundets yrkesavdelning för scenografer och kostymdesigners. Foto: Fotografica

Fanny Twardomanski
är produktionschef och biträdande teaterchef på Östgötateatern sedan 2018. Hon har också arbetat flera år som producent på Kulturhuset Stadsteatern och var verksamhetsledare och producent på Turteatern mellan 2012-2015. Fanny är utbildad scenkonstproducent vid Stockholms Dramatiska Högskola samt vid Yrkeshögskolan Novia i Finland. Hon lyftes nyligen fram som en av ”framtidens kvinnliga ledare 2020” av Sveriges chefsorganisation Ledarna. Foto: Jonas Jörneberg

Carina Ehrenholm
arbetar som adjunkt i konceptuell scenkonst på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har även gjort konstnärliga forskningsprojekt inom Lunds universitet, samt tog sin konstnärliga master i teater där 2014-16. Carina är också frilansande regissör, skådespelare och producent. De senaste åren har hon bland annat arbetat med och utvecklat olika former av ljudverk/dramatiska hörspel samt dramaturgiska modeller för detta. Hon har varit med och startat upp festivalen Transistor och nätverket Transistor Sound, samt är en del i arbetskollektivet Public Plot. Carina var med och startade upp UngaTur, samt var en av de tre konstnärliga ledarna för Turteatern 2008-2013. Foto: Jonas Jörneberg

Nils Poletti
är dramatiker, regissör, skådespelare och teaterchef för Östgötateatern sedan 2018. Han var innan dess Turteaterns konstnärliga ledare i över 10 år. Nils är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har regisserat uppsättningar på bland annat Dramaten och Malmö Opera. Han har arbetat som skådespelare på Strindbergs Intima Teater, Stockholms stadsteater och Dramaten. Han har även tilldelats Svenska Dagbladets Thaliapris (2016), Medeapriset för föreställningen ”Äldreomsorgen i Övre Kågedalen” (2016), Expressens teaterpris (2012) och Stockholms stads hederspris (2010). Foto: Jonas Jörneberg