INTERVJU: Nils Poletti

Nils Poletti är dramatiker, regissör och skådespelare. Han var konstnärlig ledare på Turteatern 2008-2018, de första åren tillsammans med Carina Ehrenholm och Erik Holmström. Innan dess var han med och grundade UngaTur (2004), där han också var konstnärlig ledare de första fyra åren.

Under sina år på Turteatern regisserade han bland annat Den svenska apans hundra röda drömmar, Äldreomsorgen i övre Kågedalen och Sånger för norden. Nils har tilldelats ett flertal priser, bland annat Svenska Dagbladets Thaliapriset (2016), Expressens teaterpris En bit av Georgs hatt (2012) och Stockholms stads hederspris (2010).

I intervjun berättar han om sina år på Turteatern och om vad han tycker att scenkonst ska vara.

Ramaj
”Trojkan”: Nils Poletti, Carina Ehrenholm och Erik Holmström
Visit Qo’nos, foto Chrisander Brun