Vi söker kommunikationsansvarig

På Turteatern ser vi kommunikationsarbetet som en förlängning av produktionernas konstnärliga innehåll och teaterns vision. För oss är teaterbesöket en helhetsupplevelse och vi lägger stor vikt vid att skapa ett upphetsande publikmöte före, under och efter det fysiska teaterbesöket.

Som kommunikationsansvarig på Turteatern har du övergripande och operativt ansvar för teaterns all externa kommunikation och publikarbete. Arbetet innebär stor kreativ frihet men också stort ansvar. Vi söker dig som är idérik och konstnärlig, orädd och social men samtidigt en strukturerad, drivande och målinriktad person som kan förvalta Turteaterns konstnärliga vision och innehåll.

Arbetsuppgifter:
I dialog med föreställningarnas konstnärliga team och teaterns ledning ansvarar du för att utveckla kreativa koncept för att bäst kommunicera teaterns föreställningar och övriga repertoar. Vi vet att det finns en publik för allt. Du är van att göra målgruppsanalyser och hitta smarta sätt att nå ny och oväntad publik.

Du ansvarar för allt från planering till genomförande. Från att göra kommunikationsplaner, riskanalyser, ansvara för tidplan och budget, vara beställare och redaktör för trycksaker och annat visuellt material till att ”klistra kuvert”, printa egna programblad, bildbearbetning och visst grafiskt underlag samt initiera och genomföra vissa programaktiviteter kopplat till repertoaren. Du ansvarar även för vår hemsida, sociala medier, pressarbete, annonsering och distribution av trycksaker samt sälj av våra barnproduktioner, både på egen scen och på turné.

Vi söker dig som:

 • Har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation/produktion och dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området.
 • Jobbat med scenkonst, eller annan typ av kultur.
 • Är van att driva och initiera egna aktiviteter.
 • Har arbetat redaktionellt med exempelvis digitala kanaler och trycksaker.
 • Är van att publicera, hantera och moderera sociala medier.
 • Är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
 • Har erfarenhet av WordPress och Mailchimp (eller annan tjänst för nyhetsbrev)
 • Har stor erfarenhet av samarbete med grafiska formgivare, fotografer samt att beställa tryckeritjänster.
 • Har arbetat med pressbearbetning och PR.
 • Kan göra enklare grafiska underlag samt bildbearbetning i Photoshop och InDesign.
 • Kan redigera video.
 • Är bildsäker, konstnärlig och har ett intresse för konst och scenkonst.

Meriterande:

 • Du har jobbat med idéarbete och genomförandet av kampanjer, kanske hos en reklambyrå, kommunikationsbyrå eller kulturinstitution.
 • Du har erfarenhet av att kommunicera scenkonst (teater, dans och performance).
 • Du har erfarenhet av biljettsystem, känner till Kulan samt andra teaterrelaterade databaser och miljöer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om vikariatet

Vikariat tom 31 aug 2021.
Tillträde: enligt överenskommelse (vi ser helst att tillträdet sker i mitten av augusti eller senast 1 september)
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Turteatern har kollektivavtal med Teaterförbundet.

Ansök
Sista ansökningsdag: 2020-06-18. Vi behandlar ansökningar löpande.
Skicka ditt CV tillsammans med personligt brev till: jobb@turteatern.se

För mer information om tjänsten, kontakta konstnärlig ledare Marie Nikazm Bakken, 070-0747727, marie@turteatern.se.

Teatern Utan Reaktionärer verkar för en experimentfylld, gränsöverskridande och politisk scenkonst för barn, unga och vuxna. Vi vill vara en teater utan konventionella gränser, där högt och lågt blandas och där våra starkaste ledstjärnor är lust, mod och kärleksfull respektlöshet. Turteatern finns i Kärrtorp söder om Stockholm. Vi har en stor och en liten scen samt en foajéscen. Utöver våra egna produktioner tar vi även emot svenska och internationella gästspel samt upplåter våra lokaler för residens. Turteaterns fasta personal består av en verksamhetsledare, konstnärlig ledare, kommunikationsansvarig, teknisk chef och tekniker.

Turteatern har bland annat satt upp föreställningar som Grottbjörnens Folk, teaterföljetongen Vikingarna på Helgeland, Britney, Äldreomsorgen i övre Kågedalen och SCUM-manifestet och barnföreställningarna Nosferatu och Dinosauria.