Styrelse och personal 2020

Carina Ehrenholm arbetar som adjunkt i konceptuell scenkonst på Teaterhögskolan i Malmö. Hon har även gjort konstnärliga forskningsprojekt inom Lunds universitet, samt tog sin konstnärliga master i teater där 2014-16. Carina är också frilansande regissör, skådespelare och producent. De senaste åren har hon bland annat arbetat med och utvecklat olika former av ljudverk/dramatiska hörspel samt dramaturgiska modeller för detta. Hon har varit med och startat upp festivalen Transistor och nätverket Transistor Sound, samt är en del i arbetskollektivet Public Plot. Carina var med och startade upp UngaTur, samt var en av de tre konstnärliga ledarna för Turteatern 2008-2013.

Fanny Twardomanski är produktionschef och biträdande teaterchef på Östgötateatern sedan 2018. Hon har också arbetat flera år som producent på Kulturhuset Stadsteatern och var verksamhetsledare och producent på Turteatern mellan 2012-2015. Fanny är utbildad scenkonstproducent vid Stockholms Dramatiska Högskola samt vid Yrkeshögskolan Novia i Finland. Hon lyftes nyligen fram som en av ”framtidens kvinnliga ledare 2020” av Sveriges chefsorganisation Ledarna.

Nils Poletti är dramatiker, regissör, skådespelare och teaterchef för Östgötateatern sedan 2018. Han var innan dess Turteaterns konstnärliga ledare i över 10 år. Nils är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och har regisserat uppsättningar på bl.a. Dramaten och Malmö Opera. Han har arbetat som skådespelare på Strindbergs Intima Teater, Stockholms stadsteater och Dramaten. Han har även tilldelats Svenska Dagbladets Thaliapris (2016), Medeapriset för föreställningen Äldreomsorgen i Övre Kågedalen (2016), Expressens teaterpris (2012) och Stockholms stads hederspris (2010).

Turteaterns personal 2020: 
Anna Jondelius, tekniker
Jenni Godoy, teknisk chef
Marie Nikazm Bakken, konstnärlig ledare
Mathilda Spaton Goppers, produktionsassistent
Maya Berggren, verksamhetsledare (början av 2020)
Siri Nyke, verksamhetsledare
Sam Johansdotter, kommunikatör (början av 2020)
Therese Jonasson, kommunikationsansvarig (tjänstledig ht 2020)
Hanna Johansson, vik. kommunikationsansvarig ht 2020