Nils Poletti slutar 31 juli 2018

poletti

Turteaterns konstnärliga ledare sedan tio år tillbaka lämnar i sommar in sin rosa mantel för nya upptåg på Östgötateatern i Norrköping. 31 juli blir hans sista arbetsdag och har då arbetat för Turteatern i 14 år.
Tack för detta decennium! För allt roligt, mörkt, sjukt, vackert, äckligt, estetiskt, maximalistiskt, dumt, surrealistiskt, absurt och det alldeles underbara du fyllt teatern med! Vi skålar i blod, sekret och tårar till din ära!

Poletti tackades storartat av förra vecka då gäster från stenåldern till Kågedalen vallfärdade för att stämma in i en hyllningskabaré som varade natten lång. Hans majestät KarlXII höll tal och celebriteter som Mumin, Kerstin Ekman, Sara Lidman, knullfåglar, dinosaurier och andra degenererade djur och människor ur Polettis förflutna slöt upp för att tacka för hans gärningar.