Åtråns ekonomi av Henrik Bromander

Onsdag den 1 mars kl 19.00 är du välkommen på en läsning av dramatikern, författaren och serietecknaren Henrik Bromanders pjäs Åtråns Ekonomi i vår foajé.

Kom och lyssna på en pjäs om sexuella ”perversioner”, lämna dina eventuella tankar om vad som är normalt, sexigt och åtråvärt och dyk ner i någon annans sexuella variation.
Följ med Pål, Amanda och Josef, som alla bär på varsin hemlig sexuell dragning till objekt, på deras snåriga väg genom njutningens labyrinter.

Åtråns ekonomi är ett work in progress som behandlar utsatthet, alienation och gränsöverskridande beteende sett genom ett par individer som kan upplevas som både udda och helt vanliga. Ett sammanförande av den sexologiska definitionen av fetischism, sexuell åtrå till föremål som exempelvis gummistövlar, och den marxistiska teorin om varufetischismen, människans tendens att tillskriva ting närmast magiska kvalitéer, exempelvis en designerväska. Vilka kopplingar finns det mellan sexuella fetischer och det marknadsmässiga köpandet och säljandet av föremål? Är det vattentäta skott eller existerar det en glidning där allt mer av vår vardag förvandlas till objekt på en marknad?

Gratis och kafét öppet!