19 + 20 maj kl 18-20.30

Radio dance: 50 kr
I’m a very understanding woman:
120 kr
Båda:
150 kr
Festen den 20:e ingår i biljetten!

knapp1
(Kulturbiljetter.se)

 

Radio dance (Lilla scen, kl 18.00)

radiodance_600

Radio dance är en solodansföreställning som handlar om dans och historia filtrerat genom en personlig livshistoria. Nadja Hjorton har använt sig av radio och sommarpratets format för kunna röra sig i det individuella – för att (genom det) ifrågasätta den generella danshistorien. I Radio dance berättar Nadja Hjorton om sitt eget liv från barn till vuxen, om dans och dansglädje med Sveriges och världens politiska klimat som back drop. Historieberättandet och det självbiografiska greppet berör också frågor om perspektiv – vem är det som berättar? Vilka konstnärer och konstutövare är det som måste förhålla sig till sin historia och vilka behöver aldrig tänka på sin?

Av och med: Nadja Hjorton
Scenografi och ljus: Chrisander Brun
Ljud: Elize Arvefjord

”Politiskt för öra och öga” ETC Örebro
”Nadja Hjortons ”Radio dance” öppnar andra sinnen och hennes skildring berör.” NA

I’m a very understanding woman (Stora scen, kl 19.30)

veryunderstanding_600

I’m a very understanding woman är en blandning av dansuttryck, komik, satir och värme förstärkt av en hel del smink, peruker och kostymer. I verket gestaltar duon drömmen om en bättre värld sedd genom känslomässiga, äkta, ibland satiriska, queer-trans-utopiska-feministiska glasögon. I det glättiga, utlevande, finns en underström av lidande, hemliga kunskaper, förståelse och missförstånd.

Mica Sigourney är värd för en dragshow på sin klubb Club Something i San Franciscos berömda stadsdel SOMA samt arbetar med dans och koreografi i USA och Europa. Amanda Apetrea är med i ÖFA-Kollektivet och sågs senast i ÖFA: MONSTER på Zebradans i Stockholm. Daniel Åkerström-Steen har arbetat i olika teateruppsättningar som Liv Strömkvist tänker på dig och med musikern Min Stora Sorg.

Av och med: Amanda Apetrea (ÖFA) och San Fransiscobaserade artisten Mica Sigourney
Scenografi och kostym: Daniel Åkerström-Steen
Foto: Märta Thisner

”Amanda Apetrea och Mica Sigourney skapar ett fantastiskt skådespel som flyter fram i ett ideligen fängslande, humoristiskt och befriande tempo.” Feministiskt perspektiv

”The most terrifying, compassionate and accurate portrait of womanhood on display in the city of San Francisco.” SFGate