Kvinnor och skog

Tänk dig att du håller det sista barret i din hand.

All naturskog är borta. Kvar finns bara av skogsmaskiner söndertrasade marker och virkesåkrar. Och därtill ett förstört ekosystem på vårt samvete.

Tänk dig ett liv utan skog.

Känn på den förlusten. Förnim den framtiden.

Kvinnor och skog bjuder in dig till ett rum för (om)sorg om skogen. Ett rum där förlusten får ta plats, tid och kropp. Ett rum för det långa perspektivet. Verket vill fysiskt och emotionellt närma sig det faktum att vi håller på att förlora ett naturarv och utarma förutsättningarna för vår existens.

Med två kvinnor, dansare och skogsälskare tar verket dig med på en resa till din inre skog, den enda plats som kanske ännu inte är avverkad. 

Med Kvinnor och skog fortsätter Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS sitt arbete med att genom koreografi fysiskt gestalta angelägna teman i vår samtid ur ett queert perspektiv. MHS har verkat som koreograf i tjugo år och etablerade sig tidigt som en stark feministisk röst på scenkonstfältet. Hon utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik och fokuserar ofta på att omformulera gränserna för vad som är möjligt. Bland hennes tidigare verk kan nämnas Flottarkärlek, Parveln, Missionären, Jag minns dig som du var då, Bättre folk, Rosa löften och Dom ger tanken kropp.

Speldatum
12, 13, 17, 18, 19, 20, 24, 25, 26, 27 november kl 19.00
21 november kl 16.00

Här köper du biljett!

Artist-talks efter föreställningen:
21 november: artist-talk med dansarna Pernille Holden och Marianne Kjærsund tillsammans med Stina Nyberg, dansare och koreograf.

25 november: artist-talk med Hagar Malin Hellkvist Sellén lett av Ann af Burén, lektor i religionsvetenskap på Södertörns högskola.

Med sin stillsamt koncentrerade koreografi sätter Malin Hellkvist Sellén fokus på en av våra mest brännande samhällsfrågor. Det är en avskedsritual som är lika sorgsen som den är vacker. ” DN, Anna Håkansson

”Aldrig har jag tidigare upplevt hur glad någon kan bli av att få ta emot ett litet barr” Svd Thomas Olsson

”I deras samspel kan man lika gärna se vår hantering av det levande som om det vore livlöst, som människans brottning med sin egen mänsklighet, i sig en evolutionär produkt av ett liv i trädkronor och på savanner” Expressen, Helena Granström

De två dansarna skapar en växelverkan mellan att vara totalt beroende av den andras kraft och att vara den som genom ett tungt arbete skapar rörelserna. Det påminner på samma gång om ett intimt förhållande, en omsorg, och stundtals om ett långsamt döende.
Danstidningen, Felicia Nilsson

Idé/Research/Koreografi: Hagar Malin Hellkvist Sellén
Dansare: Pernille Holden och Marianne Kjærsund
Kostymdesign/maskdesign: Linda Gonçalves
Musik/ljuddesign: Cicely Irvine
Scenografi: Toni Tora Botwid (praktikant från Stockholms Konstnärliga Högskola)
Ljusdesign: Hannele Philipson
Dramaturg: Elin Hallberg
Producent: Minttu-Maria Jäävuori
Produktionsassistent: Mira Mutka
Teknik: Josef Moberg och Jonathan Sandberg,
Foto: Sofia Runarsdotter
Produktion: Hagar Malin Hellkvist Sellén och Turteatern

Turteatern produktionsteam
Teknisk samordnare: Josef Moberg
Tekniker: Gunnar Rytterås
Kommunikation: Frida Tiger och Aurelia Le Huche
Foajéansvarig: Elsa Hammarström
Producent Turteatern: Siri Nyke
Grafisk form: Mani, Mattias Broberg
Turteaterns ledning: Marie Nikazm Bakken och Siri Nyke

Kvinnor och skog produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholm stad och Konstnärsnämnden och samproduceras med Norrlandsoperan och Turteatern i samarbete med Skeppsholmsstudion.