Flottarkärlek

flottarkärlek illustration för webb _Illustration Edith Hammar WEBB

FLOTTARKÄRLEK
om timmer, queer intimitet och farliga vatten

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig koreografen Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. I arkiv och dokumentation av flottarnas slitsamma och många gånger farliga arbete i älvar, bäckar och sjöar letar hon spår av queera uttryck. Flottaryrket har romantiserats och med föreställningen vill MHS komma bortom myten och ge flottaren kropp idag.

Flottarkärlek är en råfysisk och poetisk gestaltning av ett arbetararv. En rörelsens minnesruna över arbetarna som forslade timret från skogarna till sågverken längs kusten. En föreställning om kroppsarbete, romantik och naturens kraft. Om svett, fukt och osande intimitet. Om smärta, rädsla och död. Om frihet och vårens vatten som kallar.

I Flottarkärlek medverkar dansarna Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar och Pernille Holden.

IDÉ/RESEARCH/KOREOGRAFI/TEXTHagar Malin Hellkvist Sellén 
DANSARE Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar & Pernille Holden
KOSTYMDESIGN Elin Hallberg
MASKDESIGN Linda Sandberg
LJUSDESIGN Hannele Philipson
SCENOGRAF Maja Johansson
KOMPOSITÖR Sara Lundén
DRAMATURG Malin Holgersson
PRODUCENT Anne Koutonen
PRODUKTION Malin Hellkvist Sellén
SAMPRODUKTION med Norrlandsoperan
LÄNGD ca. 1 timme 40 min inkl. paus


BOKA/MER INFO

Ons 4/12 kl. 19.00
Tors 5/12 kl. 19.00
Fre 6/12 kl. 19.00
Lör 7/12 kl. 19.00
Sön 8/12 kl. 15.00

I början av augusti släpper vi biljetterna på kulturbiljetter.se. Mer info: biljetter@turteatern.se


 

Flottarkärlek produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden. Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.

Malin Hellkvist Sellén_Foto Sofia Runarsdotter_färg

Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Hennes verk omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. Hon har tidigare skapat föreställningarna Parveln (2017) och Missionären (2016) som liksom Flottarkärlek queerar och uppdaterar vår historieskrivning. Bland andra tidigare verk kan nämnas Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010) och Bättre folk (2006). MHS och Missionären tilldelades både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris 2017. MHS är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm. www.malinhellkvistsellen.se

TRAILER Palmer Lydebrant ILLUSTRATION Edith Hammar FOTO Sofia Runarsdotter