Flottarkärlek (gästspel)

flottarkärlek illustration för webb _Illustration Edith Hammar WEBB

FLOTTARKÄRLEK
om timmer, queer intimitet och farliga vatten

Med föreställningen Flottarkärlek ger sig koreografen Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS in i flottningen – en nästan bortglömd epok i svenskt arbetsliv. I arkiv och dokumentation av flottarnas slitsamma och många gånger farliga arbete i älvar, åar och bäckar har hon letat spår av queera uttryck.
 
Flottarkärlek är en råfysisk och poetisk gestaltning av ett arbetararv. En rörelsens minnesruna över arbetarna som forslade timret från skogarna i inlandet till sågverken längs kusten. En föreställning om kroppsarbete och osande intimitet. Om frihetslängtan och vårens vatten som kallar.
 
Med Flottarkärlek liksom med tidigare föreställningarna Missionären (2016) och Parveln (2017) queerar MHS vår historieskrivning och iscensätter osynliggjorda avsnitt. Hon skapar ett sammanhang där historien får kropp idag.

IDÉ/RESEARCH/KOREOGRAFI/TEXT Hagar Malin Hellkvist Sellén 
DANSARE Marianne Kjærsund, Marcus Baldemar & Pernille Holden
KOSTYMDESIGN Elin Hallberg
MASKDESIGN Linda Sandberg
LJUSDESIGN Hannele Philipson
SCENOGRAF Maja Johansson
KOMPOSITÖR Sara Lundén
DRAMATURG Malin Holgersson
PRODUCENT Anne Koutonen
PRODUKTION Hagar Malin Hellkvist Sellén
SAMPRODUKTION Norrlandsoperan
LÄNGD ca. 1 timme 40 min inkl. paus


ÖPPEN REPETITION
1 oktober kl 18 – 20

MHS & Flottarkärlek bjuder in – öppen repetition och samtal mellan koreografen MHS & dramaturgen Malin Holgersson på Turteatern. Anmäl dig till publik(@)malinhellkvistsellen.se senast 29 september.

BOKA/MER INFO

Ons 4/12 kl. 19.00
Tors 5/12 kl. 19.00
Fre 6/12 kl. 19.00
Lör 7/12 kl. 19.00
Sön 8/12 kl. 15.00

knapp2
Biljetter köps via kulturbiljetter.se
biljett@turteatern.se, 08-659 89 00

 

Flottarkärlek produceras med stöd av Kulturrådet, Stockholms stad och Konstnärsnämnden. Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige.

Malin Hellkvist Sellén_Foto Sofia Runarsdotter_färg

Hagar Malin Hellkvist Sellén/MHS har verkat som koreograf i snart tjugo år och etablerat sig som en stark feministisk röst inom svensk scenkonst. MHS arbete utforskar koreografi som en kroppslig och språklig praktik. Hennes verk omformulerar gränserna för vad som är möjligt och nedmonterar trösklarna till koreografins rum. MHS intresserar sig för identitet, sexualitet, normkreativa perspektiv och marginaliserade historier. Bland andra tidigare verk kan nämnas Parveln (2017), Missionären (2016), Jag minns dig som du var då (2014), Inom rimliga gränser (2010), Rosa löften (2008) och Bättre folk (2006). MHS och Missionären tilldelades 2017 både Svenska Teaterkritikers Förenings Danspris och Svenska Regissörsföreningens IRIS-pris. MHS är bosatt och har sin verksamhet baserad i Stockholm.  www.malinhellkvistsellen.se

TRAILER Palmer Lydebrant ILLUSTRATION Edith Hammar FOTO Sofia Runarsdotter