UngaTur: Boys don’t cry

bdc_600

”När jag grät senast? Oj det minns jag inte. Väldigt längesen i alla fall. Ibland vill jag gråta men det liksom fastnar på väg upp. Här, i halsen. Det känns vasst liksom.”

Hur gör en när en inte kan sortera, kontrollera eller sätta ord på sina känslor? När en längtar efter närhet men inte riktigt vågar? Eller när ledsamheten förvandlas till ilska?

BOYS DON’T CRY är producerad av UngaTur och bjuder in besökaren till ett intimt scenrum inspirerat av en elektronisk dataspelsvärld. Där får vi möta två bröder med en gemensam förlust, två vänner i ett avgörande ögonblick och två skådespelare som försöker minnas och förstå. Genom wrestlingmatcher, relationer med varandra och till appen Siri, får vi följa med när de uttrycker ilska, kärlekslängtan, svartsjuka, ömhet och sorg. Skådespelarnas fysiska kroppar brottas med våld och tårar, allt medan böljande videoprojektioner rör sig i bakgrunden. Hur ska vi tolka Milos relation till appen Siri? Kan Anton närma sig sorgen över sin försvunna pappa? Kan Ossian och Sami lita på varandra?

BOYS DON’T CRY är ett scenkonstverk där manus bygger på djupintervjuer av 13 pojkar/unga män i åldrarna 12 – 23 år samt skådespelarnas egna erfarenheter. Vi får höra originalmusik av artisten JVM och möta ett scenrum med videoprojektioner i starka färger skapat av scenografen Gloria Hao. Föreställningen är skapad för ungdomar mellan 13 – 19 år.

Genom ett samarbete med den feministiska organisationen MÄN har vi tagit fram en handledning för efterföljande samtal som ger pojkar redskap att bejaka och kommunicera känslor. Till skolföreställningar medföljer en lärarhandledning och det finns även möjlighet att köpa in workshops med Machofabriken till reducerat pris i samband med bokningar av föreställningen.

Skolföreställningar och offentliga föreställningar spelas 12 aug – 9 sept 2017.
80 min + efterföljande samtal 20 min
Mer om föreställningen

För mer information om skolföreställningar kontakta UngaTurs verksamhetsledare Siri Nyke, siri.nyke@ungatur.se/ 070-7996946.

Av: UngaTur
Regi: Aurelia Le Huche
Manus: Aurelia Le Huche med ensemble
Medverkande: Binyam Haile, Joel Dannerup
Scenografi och ljus: Gloria Hao
Kostym: Sofi Gregersdotter
Musik och ljud: JVM (Marko Lazarević)
Teknik: Joel Dannerup
Regiassistent: Alica Tserkovnaja
Konsult dramaturgi: Josephine Wistedt
Ljuskonsultation: Sofia Linde
Snickeriarbete: Jonatan Lennman
Producent: Sofia Anner
Kommunikatör: Emma Lundqvist
Grafisk formgivning: Lisa Dalenius
Föreställningsfoto: Rebecka Holmström
Produktion: UngaTur
Verksamhetsledning och förproduktion: Siri Nyke
Produceras med stöd av: Kulturrådet, Stockholm Stads Kulturförvaltning, Stockholms Läns Landsting, samt i samarbete med ABF Stockholm. Tack till: UngaTurs medlemsgrupp, MÄN, Turteatern och ABF Stockholm.