Desperado

Radikal, ytterst av latinska radix (rot), syftar till att beskriva en person eller rörelse som verkar för vittgående reformer och omdaningar.

Desperado_Pressbild_600
Foto: Patriez van der Wens

Efter hyllade Kamratföreningen Leviathan är performancekompaniet POSTE RESTANTE tillbaka! Den 10 november har det nya verket DESPERADO premiär.
En samproduktion mellan Poste restante och Turteatern i samarbete med MDT.

Vad är det som gör att en person väljer att gå över gränsen? När känns det rimligt (eller nödvändigt) att bryta mot lagen? Är det när vi upplever att vi blivit lovade något, och sedan svikna? Är det när vi förlorar förtroendet för polisen? Är det när vi börjar misstänkliggöra de folkvaldas motiv? Genom att applicera psykoanalytiska modeller för medberoende på relationen mellan medborgare och samhälle vill POSTE RESTANTE bättre förstå våra politiska känslor.

DESPERADO är ett allomslutande performanceverk om övertygelse, oro och sårade känslor. Om ändamålet som helgar medlen och gränser som sakta förflyttas. Föreställningen tar formen av ett skyddsprogram, en skygg kurir som verkar för att tala till vår potentiella politiska motståndskraft och samtidigt mana till tvivel. Under två och en halv timme och säkra förhållanden har du utrymme att titta närmare på din och samhällets relation och därefter formulera din radikala potential.

I DESPERADO möts samtida politisk teori och psykoanalytiska modeller för kärlek och hängivenhet. Föreställningen behandlar djupt komplicerade frågor om hur förtroende byggs och vilka konsekvenserna blir när det skadas.

“Är du rädd? Besviken? Jag väntar utanför. Du kommer förstå att det är jag. Jag kommer se vanlig ut. Vanlig jacka.” /DESPERADO


Premiär:
10 november 2017
3 insläpp per föreställning, begränsat antal platser

Spelas:
Fre 10 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Lör 11 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Sön 12, nov, kl 15, 16, 17 (utsålt)
Fre 17 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Lör 18 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Sön 19 nov, kl 15, 16, 17 (utsålt)
Tors 23 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Fre 24 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Lör 25 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Sön 26 nov, kl 15, 16, 17 (utsålt)
Tors 30 nov, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Fre 1 dec, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Lör 2 dec, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Sön 3 dec, kl 15, 16, 17 (utsålt)
Tors 7 dec, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Fre 8 dec, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Lör 9 dec, kl 18, 19, 20 (utsålt)
Sön 10 dec, kl 15, 16, 17 (utsålt)

Föreställningen börjar på Turteatern i Kärrtorp och pågår ca 2,5 tim. Under föreställningen tas du till en skyddad lokal i Söderort, där föreställningen också avslutas. Föreställningen ges på svenska och engelska. Här finns info om tillgänglighet i våra lokaler. Lokalen i Söderort är rullstolsanpassad. Vänligen föranmäl ditt besök då alternativ transport kan behöva ordnas. Föreställningen innehåller även parfym och fika/snacks (ej nötter), så hör av dig om du har någon allergi vi behöver känna till. För mer information och frågor om tillgänglighet, kontakta erika@poste-restante.se.
For info in english

 

knapp1
(Kulturbiljetter.se)

Pris: 280 kr (ord.) 170 kr (student/pensionär/red- el låg inkomst/MDT-kompiskort)
Biljettkassan/kafét öppnar 30 min innan föreställningen börjar och kafét serverar fika och snacks, ej soppa. Vid utsålt är det kölista i dörren som gäller. Kom och skriv upp dig när biljettkassan öppnar. Annars kan du bytköpa/hustla på facebookeventets svarta marknad.

Produceras av: POSTE RESTANTE och Turteatern, i samarbete med MDT
Koncept och regi:
POSTE RESTANTE (Linn Hilda Lamberg) med Eric Sjögren och Josefina Björk
Medverkande: Josefina Björk, Majula Drammeh, Siri Frances, Angelina Hammarlund, Linn Hilda Lamberg, Erika Lindahl, Ida Mirow, Alvaro Ovalle, Eric Sjögren
Produktion/POSTE RESTANTE: Erika Lindahl
Teknik/POSTE RESTANTE: Eric Sjögren
Teknisk chef/TURTEATERN: Jenni Godoy
Teknik/TURTEATERN: Jonas Dillner
Marknadsföring/TURTEATERN: Therese Jonasson
Foto: Patriez van der Wens 
Finansieras av Stockholm Stads Kulturförvaltning, Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Stockholms läns landsting. Poste Restante representeras av Key Performance.
Tack till Citycon 

POSTE RESTANTE
POSTE RESTANTE är ett svenskt performancekompani som arbetar för att upprätta nya överenskommelser mellan verk och publik samt utmana en teatertradition som upprätthåller bilden av teatern som ett massmedium och publiken som en massa. POSTE RESTANTE gör allomslutande verk i formen av oväntade men uppriktiga verksamheter där den enskilda besökaren bjuds in att, med bibehållen integritet, handgripligen behandla komplexa frågor. Det kan handla om en rehabverksamhet för personer med svårighet att ha kul (Njutningens Ekonomi, 2012) eller en ideell förening med syfte att lägga grunden för en ny, rättvis civilisation (Kamratföreningen Leviathan, 2015).

POSTE RESTANTE återvänder ofta till frågor som rör samexistens, samvete och sammanbrott. Den enskilda besökaren utgör både verkens huvudperson och slutgiltiga mottagare. Verken erbjuder inga färdiga svar, utan ger utrymme för varje enskild besökare att formulera sig inför sig själv. Mött med respekt för sina särskilda förutsättningar och villkor erbjuds varje besökare en möjlighet att ta sina egna känslor på allvar.


PRESS
Performanceverk om svikna relationer, Scenkonstguiden