14 år till salu

Författaren Caroline Engvall gästar Turteatern med en dramatisering av boken med samma namn.

14 år till salu

14 år till salu är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre. När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte.Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?14 år till salu är en viktig och angelägen pjäs. Det som hände Tessan kan hända vem som helst.

Målet med förerställningen är att skaka om och sprida kunskap om vad sex som självskadebeteende är. Hur en relativt vanlig händelse, ett övergrepp av en jämnårig, kan leda rakt ner i en svart spiral som unga själva kämpar hårt för att hemlighålla – medan omvärlden inte märker någonting. Ångestdämpning genom sex är ett ”osynligt” självskadebeteende – och om ingen frågar är det få unga som vågar berätta.
Biljetten kommer att inkludera diskussionsmaterial och fakta om ämnet sex som självskadebeteende – för att fler ska våga berätta.

Författare: Caroline Engvall

Dramatiker/Regissör: Isabel Hillborg

Skådespelare: Catharina Gallon

Premiär 18 november kl 19.00.
Spelas den 20, 21, 22, 23, 28, 30 nov kl 14.00, 27, 28 nov kl 19.00 samt den 24 nov kl 17.00.

Extraföreställningar:
16, 17 december

 

Biljetter på kulturbiljetter.se

Köp biljetter hos Kulturbiljetter