KaféT

lokalratten_600

Sedan 1 november 2014 huserar Lokalrätten i Turteaterns foajé. 

Vi serverar säsongsbaserad, ekologisk, vegansk och vegetarisk mat och fika. Ambitionen är att vara självförsörjande och vi driver en egen urban odling. Vi arrangerar även egna evenemang. Håll utkik på vår facebooksida eller i Turteaterns kalendarium.

 

Öppettider
Lokalrätten har öppet i samband med föreställningar och arrangemang i teaterfoajén. Kafét och biljettkassan öppnar en timme – 30 min innan föreställningen börjar. Se vår kalender för mer information om evenemang och öppettider!

Meny
Menyn är säsongsbaserad och förändras kontinuerligt efter vilka råvaror vår odlingslott och naturen producerar. Menyn kan bestå av soppor, quesadillas, pajer, grytor, mackor och veganska bakverk. Pris mellan 30-100 kr.

lokalratten_top2

Bakgrund
Lokalrätten startades 2012 som ett kulturcenter på Tobaksvägen 6 i Hökarängen. I Tobaksområdet ligger även Konsthall C och ett stort antal ateljéer och konstnärsdrivna gallerier. Lokalrätten fungerade som en naturlig mötesplats för möten, lunch, konserter och utställningar – ett kulturhus av mindre format för utställningar, konserter, presentationer, filmvisningar, seminarier, workshops och kurser. Namnet signalerar om en plats – en lokal – för folk att mötas på och rätten för boende i området att kunna mötas där man bor.

Lokalrätten drivs av Mariana Silva Varela, historiker och kock, samt Jakob Krajcik, snickare och konstnär.