Repertoar

Aktuella föreställningar:

fb_prmn2

People Respect Me Now

12 mars - 12 april

”Om jag haft makt som en diktator och velat skapa en situation med mesta möjliga kriminalitet, då skulle jag ha skapat samhällen ungefär likadana som de vi har nu.” Niels Christie, kriminolog. Ingen hade sett några ”signaler”. Ett haltande samhällsnät av socialarbetare, lärare, föräldrar, jurister och kuratorer försöker förstå det fruktansvärda som hänt.


bild550

Frasse och Mats – The Real Mens Show

13 april - 3 maj

Välkommen till årets fetaste krogshow med publikfavoriterna och tillika raggningsexperterna Frasse och Mats. Här kommer en show som bäst beskrivs som ”Ladies night” möter Ulf Brunnbergs ”manskanal” med garanterad icke-feministfitta på slutet.


allmakt

Residens: All makt åt helvete

- Världen går åt helvete. Verkligen HELT åt helvete. Jag menar inte bara nazister och klimatkrisen. Vardagen är ju helt åt hel.ve.te den med. Hur har ni tänkt att lite teater ska lösa den skiten? Mellan 4-10 maj har vi bjudit in skådespelarna Andrea Björkholm och Nils Granberg till vårt residensprogram för att utveckla projektet All makt åt helvete. Residenset kommer presenteras i form av publika föreställningstillfällen.


bluemotel

Blue Motell

17 - 19 april

Succén från Black Box i Oslo av den prisade och tidigare Sons of Liberty-medlemmen Lisa Lie gör ett unikt besök på Turteatern i samarbete med MDT. Blue Motel undersöker verklighetsflykt som positiv strategi och som en kollektiv rörelse. En shamansk initiering och en europeisk utbildningsresa i ett.


shakeit

Shake it festival

maj

Shake it Collaborations, gästar Turteatern under maj och spelar föreställningar ur sin repertoar. SiC är ett scenkonstkompani som livligt turnerat sina verk Roses & Beans, My Own Bodies, och Det enda könet både nationellt och internationellt. Du kommer även få ett smakprov av den helt nyskrivna produktionen Miss U i en unik konsertversion.


gruppbild3

Den svenska apans 100 röda drömmar

20 -30 maj 2015

Likt efterkrigsmänniskan med hennes pessimism som vände sig till absurdisterna, vänder vi oss till Joakim Pirinen.

Av: Nils Poletti


pp1_press

Pasca och Perna ser på Europa

Bokningsbar för turné våren 2015

En lustfylld och galen föreställning som med sagans och improvisationens öppenhet leker med stora frågor i vår europeiska samtid. Pasca bryter sig fri från sin syster och ger sig ut på ett äventyr genom Europa. På sin resa får hon möta gränsvakter, mystiska politiker och det trehövdade odjuret Trojkan.


aventyret

Rädda björnen

Bokningsbar för turné maj, aug, sept, okt 2015

Med hjälp av fynd i marken, sjungande träd och talande insekter får barnen upptäcka en spännande historia på sin egen gård. Hyperinteraktiv arkeologi där barnens fantasi och uppfinningsrikedom står i fokus.


dob_2

Det osynliga barnet

6 - 8 maj 2015

Föreställningen baserar sig på Tove Janssons oförglömliga berättelse ”Det osynliga barnet” och riktar sig till barn från 4 år och uppåt. Föreställningen kan spelas på svenska eller finska.


Arkiv:

rickardIII_250

UngaTur: Rickard III – jag är ert monster

17 november - 29 december

Turteatern Residence presenterar Anna Wadström som i denna nya tolkning av Rickard III ikläder sig rollen som den makthungriga anti-hjälten. En berättelse om en människa född rakt in i sitt egna utanförskap.


SangerForNorden

Sånger för Norden

1 nov - 17 dec 2014

En musikalisk konvoj vältrandes i den nordiska neonationalromantiken av Nils Poletti med musik av Daniel Rossetti.


universalskote

Residens: Universalsköte

5 januari - 8 februari

UNIVERSALSKÖTE undersöker den feministiska kraften i mjuka värden. De skapar återkommande uppdykande trygga rum för inspiration, kraft och samförstånd mellan kvinnoidentifierade personer. I januari har vi bjudit in Universalskötet till vårt residensprogram.


tur-t

Forum T

samtalsserie 6 november - 12 december

I samarbete med ABF och Fria Tidningar bjuder vi in till föreläsningar, samtal och aktiviteter kopplat till föreställningen Sånger för Norden under november och december. Alla programpunkter är gratis, men föranmälan krävs.


glq600

Residens: GLQ

2 - 15 mars

GLQ – är en konstnärstrio bestående av scenkonstnärerna Mariana Suikkanen Gomes, Mattias Lech och Benjamin Quigley. Under mars är de inbjudna till vårt residensprogram för att utveckla ett nytt verk.


residence

Residens: Eliisa Erävalo, Hanna Strandberg

27 november - 7 december

Under koncentrerade perioder upplåter teatern sina lokaler till fördjupning och forskning inom scenkonsten. Vi bjuder nu in Eliisa Erävalo och Hanna Strandberg som hos oss kommer utveckla konceptet ”Winner for now”.


jordagarna_webb

Gästspel: Jordägarna

26 - 30 aug 2014

En musikalisk fabel om arv, inspirerad av Björn af Kleens uppmärksammade reportagebok ”Jorden de ärvde”.

Gästspel av: TeaterVariant


humanagency_w2

Gästspel: Human Agency

11 - 13 sept 2014

Ett kontemplativt spel för avatarer och människor. Välkommen till Human Agency, en organisation som har 12 röster men inga kroppar.

Gästspel av: Nyxxx


tur-t

Skepp O´hoj!

26 jun - 8 jul 2014

En båt med mystisk last lägger till vid kajen. Syskonen Emelie och Ivan hamnar i ett spännande och roligt äventyr ombord på båten. Spelas i Societetsparken i Norrtälje.

Av: Robert Sjöblom


tur-t

Äventyret – gumman och katten

bokningsbar för turné våren 2015

Förskolan får besök av hantverkarna Jönsson och Croll. Ett teatralt och interaktivt utomhusäventyr med dråpliga och spännande scener på barnens egen gård. Snart börjar de två, med hjälp av sina verktyg och att berätta den spännande historien om gumman som för länge sedan bodde i en stuga där gården nu ligger.


grizzlyman

Grizzly Man II

3 - 21 maj 2014

En soloföreställning om våldsam död. Nej, om björnar. Nej, om kändisar som är onda björnar som äter upp dig. På ett roligt sätt.

Gästspel av: Stina Kajaso


pressbild_cmmnsns_small

CMMN SNS PRJCT

4 - 24 apr 2014

Vad betyder det att ge? Att få? Att äga? Att ägas? Och hur ser modern dans egentligen ut? I Common Sense Project förvandlas teatern till en öppen marknad bortom den rådande marknadslogiken och upphovsrätten.

Regi: Nils Poletti


revenge2

Revenge

27 feb - 2 mar 2014

Låt oss prata om strukturer och rasistiska föreställningar. Låt oss prata om makt och segregering. Låt oss prata om ekonomiska ”separate but equal” lagar. Ta det personligt det är riktat mot oss alla.

Gästspel av: Kvalitetsteatern


begransatutrymme

Begränsat utrymme

15 feb - 19 mar 2014

Begränsat utrymme rör sig i sexuella gråzoner och är en dramatisering av Py Huss-Wallin baserad på Henrik Bromanders serier.

Av: Py Huss-Wallin


Monstertruck_foto3

Residens: Lisen Rosell, Monstertruck

17 - 23 jan 2014

Lisen Rosell slås gång på gång av att hon vet mycket lite om världen. Nu vill hon ha uppriktiga svar på sina funderingar och vänder sig med 50 frågor till sina frånskilda föräldrar.

Av: Lisen Rosell


14 år till salu

14 år till salu

18 - 30 nov 2013

14 år till salu är 14-åriga Tessans egna historia. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse.

Gästspel: Regi – Isabel Hillborg Text – Caroline Engvall


materia

Materia – Jag är inte Linda Lovelace

11 sept - 26 okt 2013

Materia är en pjäs om makt och förnedring, om ägande och frihet, om kropp och förtingligande. Det är berättelsen om en kvinnas kamp för rättvisa och självrespekt trots misstro från en hel värld.

Av: Lumor


photo Håkan Jelk_CHJ0489

To Make This Up

27 sept - 6 okt 2013

En helkväll i två akter som både ger närkontakt med formsäker och smart dans i Helena Franzéns koreografi och livekonsert med Stefan Johansson med band.

Av: Helena Franzén och Stefan Johansson


Amorina Turteatern 2013 Foto Jonas Jörneberg

amorina

22 mar - 11 apr 2013

Greve Falkenburg, fadren till de tre syskonen Henrika och tvillingarna Rudman och Willhelm, väntar att förbannelsen som en gång drabbat släkten skall fullbordas. Tro inte att ni kan ändra ert öde. Tro inte att ni är fria.

Av: Turteaterns konstnärliga ledningstrojka


8646

Den nya gudomliga komedin

2012-2013

Den gudomliga komedin var Dantes sätt att göra upp med det moraliska och religiösa fördärvet i Italien på 1300-talet. I Sverige år 2012 har Gud inte lika stort inflytande på samhället, men det betyder inte att vi saknar religion.

Av: Erik Holmström


_MG_5352

SCUM-Manifestet

2011-2013

SCUM-Manifestet är en av litteraturhistoriens starkaste texter. Något liknande har du aldrig hört sägas om manlighet och mänsklighet. Det går inte att förklara mer. Kom bara.

Av: Valerie Solanas Regi: Erik Holmström


Karin Bengtsson

Gåsen

2012-2013

Den fattiga flickan Lolla försörjer sig bäst hon kan genom att arbeta på fabrik tills den dagen hon köper en gås för sina sparpengar.

Av: Nils Poletti


eat it 2.1

EAT IT!

18 jan - 10 feb 2013

Denna tragikomiska och högst aktuella föreställning kommer att guida dig hela vägen från socialt accepterad bantning till utkanten av svält på nolltid.

Av: Rebecca Westholm/Ruby Rose


Undergången_Turteatern-bild

undergången

27 dec 2012 - 8 jan 2013

Världen kommer att gå under.
Du kommer inte att få vara med.

Av: Tjusningen


Affisch utan text (2)

SQUARE PEG ROUND HOLE

15 - 23 okt 2012

En föreställning om små och stora maktspel. Vad händer om vi sätter hinkar över våra huvuden och gör en egen bastuklubb (utan att basta, för vi tycker egentligen inte om att basta) – kan vi styra världen då?

Av: Kvalitetsteatern


_MG_7695

Ett föredrag om att försvinna

7 - 29 sept 2012

Föreställ dig att det går att försvinna. Föreställ dig att du har raderats och inte längre finns på din adress. Föreställ dig ett liv utan dig själv.

Av: Gustav Englund


busungar bild hemsida

Busungar på stan

4-12 juli 2012

Norrtälje vid förra sekelskiftet – segelbåtarnas och ångfartygens tid. Följ med Emilie och hennes storebror Ivan på ett spännande äventyr längs Norrtäljeån.

Av: Robert Sjöblom


snuskbarn

Politiska snuskbarn och deras djur

14-30 jun 2012

Ett övertramp, en provokation, en smekning, en kyss, en tröst, en längtan, en spottloska, en kittling, ett piskrapp, ett stön. Vi är barn av vår tid, snuskiga elaka små barn och vi ”leker” djur!

Av: Ensebeln Regi: Nils Poletti


finimini_ett

finimini

apr - maj 2012

Finsk scenkonstfestival på Turteatern


frankenstein

Frankenstein

26 feb - 3 apr 2012

Allt är skapat, allting går att skapa. Livet är ingen hemlighet, bara ett recept, exakt rätt antal livlösa partiklar i regelbunden rörelse.

Av: Helena Granström fritt efter Mary Shelley
Regi: Carina Ehrenholm


avatar-logo-gul

Avatarvaro

8-11 dec 2011

Det här är en inbjudan till att bli styrd. Verket tar kontrollen över din kropp. En vänlig röst leder dig genom scener och situationer. Du blir avatar.

Gästspel av: Nyxxx


Juliette 3

Juliette

23 april - 19 nov 2011

Juliette, den unga flickan på klosterinternat som upptäcker och lär sig bejaka sin sexualitet, hur mörk, morbid och blodtörstig den än visar sig vara.

Regi: Nils Poletti fritt efter Markis de Sade


Infestus_pressbild4

Infestus

14 nov - 5 dec 2011

Martin vet om att han är pojke men har så länge han kan minnas velat vara flicka istället. Vad händer med personen i den könade kroppen om könet är det som spelar roll?

Gästspel av och med: Aleksa Lundberg


hemligheten_bild

Hemligheten

2011

Hemligheten är en upplevelsevandring för barn från 4 år. Med hjälp av barnens egna iakttagelser, fynd och fantasier växer en oförglömlig saga fram inför deras ögon och öron mitt ute i naturen!

Av: Robert Sjöblom