Vi söker en vikarierande kommunikationsansvarig

jobbannons_liggande_600

På Turteatern ser vi kommunikationsarbetet som en förlängning av produktionernas konstnärliga innehåll. För oss är teaterbesöket en helhetsupplevelse och vi lägger stor vikt vid att skapa en engagerande och kreativ kommunikation före, under och efter det fysiska teaterbesöket.

Som kommunikationsansvarig på Turteatern har du övergripande och operativt ansvar för all teaterns externa kommunikation. Arbetet innebär stor kreativ frihet men också stort ansvar. Vi söker dig som är idérik och vågar tänka nytt, men samtidigt en strukturerad person som kan förvalta Turteaterns signum.


Arbetsuppgifter:
I dialog med föreställningarnas konstnärliga team och teaterns ledning ansvarar du för att utveckla kreativa koncept för att bäst kommunicera respektive pjäs och teatern i stort. Du planerar och genomför en marknadsplan för teatern och dess produktioner. Du ansvarar för vårt publikarbete, vår webb, våra sociala medier, vårt kalendarium, vårt pressarbete, vår annonsering, vår affischering och annat tryckt material.

Du ansvarar även för sälj av våra barnproduktioner, både på egen scen och på turné. Du vårdar våra relationer med lärare, kulturombud och kultursekreterare samt ser till att teatern är representerad på mötesplatser riktade till bokare av barn- och ungdomskultur.

Vi söker dig som:

  • Har högskoleutbildning eller motsvarande inom kommunikation/journalistik och dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området.
  • Jobbat inom scenkonstvärlden, eller annan del av kultursektorn.
  • Är van att arbeta med sociala medier.
  • Är bra på att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Har erfarenhet av WordPress, Mailchimp, och Photoshop.
  • Har erfarenhet av samarbete med grafiska formgivare samt att beställa trycksaker.

Meriterande:

  • Du har jobbat med idéarbete och genomförandet av kampanjer, kanske hos en reklambyrå eller kommunikationsbyrå.
  • Du har erfarenhet av biljettsystem, känner till Kulan samt andra teaterrelaterade databaser och miljöer.


Om vikariatet
Föräldravikariat, heltid, tom maj 2019, med god möjlighet till förlängning.
Tillträde: November 2018 eller enligt överenskommelse
Lön: Fast lön enligt överenskommelse
Turteatern har kollektivavtal med Teaterförbundet.

Sista ansökningsdag: 2018-09-28. Vi behandlar ansökningar löpande.
Skicka ditt CV tillsammans med personligt brev till: jobb@turteatern.se
För mer information om tjänsten, kontakta vik. verksamhetsledare Mirjam Gelhorn,
0736590469, mirjam@turteatern.se


Teatern Utan Reaktionärer verkar för en experimentfylld, gränsöverskridande och politisk scenkonst för barn, unga och vuxna. Vi vill vara en teater utan konventionella gränser, där högt och lågt blandas och där våra starkaste ledstjärnor är lust, mod och kärleksfull respektlöshet. Turteatern finns i Kärrtorp söder om Stockholm. Vi har en stor och en liten scen samt en foajéscen. Utöver våra egna produktioner tar vi även emot svenska och internationella gästspel samt upplåter våra lokaler för residens. Turteaterns fasta personal består av en verksamhetsledare, konstnärlig ledare, kommunikationsansvarig, teknisk chef och tekniker. Turteatern har bland annat satt upp föreställningar som Grottbjörnens Folk, Britney, Äldreomsorgen i övre Kågedalen och SCUM-manifestet.