Hon blir ny konstnärlig ledare på Turteatern

Turteaterns styrelse har utsett Marie Nikazm Bakken till ny konstnärlig ledare med tillträde hösten 2018. 

_52A0679cut

Marie Nikazm Bakken (f. 1988) är en norsk regissör och scenkonstnär. Hon utexaminerades i regi vid Stockholms Dramatiska Högskola våren 2017, med slutproduktionen S*Munditia Devon Rex – en kattpjäs på Folkteatern i Gävleborg, med text av Elsa Berggren. Hon har tidigare studerat nutida dans och koreografi vid Skolen for Samtidsdans samt teatervetenskap vid Universitetet i Oslo. Våren 2017 regisserade hon Hamletmaskinen på Turteaterns stora scen. Tidigare har hon bland annat satt upp Kongsemnerne av Henrik Ibsen, The Ghost to Come på Grenland Friteater/Scene:Bluss och Kongsemnerne minutt for minutt på Nationaltheatret i Oslo under Ibsenfestivalen 2016.

Turteaterns personal fr.o.m. hösten 2018:
Marie Nikazm Bakken, Konstnärlig ledare
Maya Berggren, Verksamhetsledare
Jenni Godoy, Teknisk chef
Anna Jondelius, Tekniker
Therese Jonasson, Kommunikationsansvarig/producent

Turteaterns styrelse:
Robert Sjöblom, ordförande
Mia Benson
Marie Ahl
Niclas Malmcrona