People respect me now till Biennalen + nypremiär på Stadsteatern 19-20 maj

press_2

People respect me now (Lumor/Turteatern) är utvald till Scenkonstbiennalen 2017! För er som missar den då har den nypremiär på Stadsteaterns fria scen den 19+20 maj!

People respect me now i text och regi av Paula Stenström Öhman, producerades i samarbete med Lumor och hade premiär på vår stora scen den 12 mars 2015. Sedan dess har den spelats för fulla hus runt om i Sverige och har översatts till ryska, engelska och tyska samt spelats i Tyskland och satts upp som iscensatt läsning i Ryssland, på Färöarna, Norge och Danmark. Föreställningen utsågs till bästa nyskrivna svenska pjäs av Internationella Teaterunionen och representerade Sverige i New Nordic Drama 2016/17. Paula Stenström Öhman tilldelades 2015 Henning Mankells dramatikerstipendie och fick svenska Ibsenpriset 2016.

En mästerlig uppvisning i teaterkonst på högsta nivå. / Skånska dagbaldet
Pjäsen du inte får missa! / SvD
Högoktanig teater. Samtliga skådespelare är suveräna! / GP
Bäst just nu! Enastående rollprestationer! Rolig, mörk och angelägen. / DN
Skickligt, lyhört, intelligent. / SR Kulturnytt

Kulturhuset Stadsteatern, Fri scen Kilen:
Fredag 19 maj kl 18
Lördag 20 maj kl 18
Boka

Scenkonstbiennalen, Värmekyrkan i Norrköping
Fredag 26 maj kl 19
Lördag 27 maj kl 16
Söndag 28 maj kl 12:30
Boka

Med: Sandra Huldt Eva Rexed Oskar Thunberg Lars Bringås Av och regi: Paula Stenström Öhman Scenografi och ljusdesign: Markus Granqvist Musik och ljuddesign: Saemundur Grettisson Sång/text: Kajsa Grytt Kostym: Jenny Nordmark Foto: Freja Lindberg