Finland 100 år. Läsning i regi av Nils Poletti

Välkommen att fira Finland 100 år med premiärläsning av finländsk dramatik på Kulturhuset Stadsteatern. Vårens läsning regisseras av Nils Poletti och äger rum torsdag 4 maj kl 17.30 – 19.30 på Klara biografen på Kulturhuset Stadsteatern.

Temat för jubileumsårets första läsning är Generationer och texterna som presenteras är: Hagar Olssons Snöbollskriget, Ari-Pekka Lahtis Hjärtlandet, Heini Junkkaalas Kristi brud och Juha Jokelas Patriarken.

Regi: Nils Poletti. Dramatisering: Jani Lohikari
Medverkande: Cecilia Nilsson, Daniel Nyström, Anders Johannisson, Lotti Törnros, Anna Wallander och Jonas C. Wahlström

Kvällen avslutas med ett samtal med bl a Pentti Paavolainen, teaterhistoriker, modererat av Anders Eriksson, direktör på Finlandsinstitutet.

FINNDrama presenterar och tillgängliggör finländsk dramatik genom läsningar av nya texter. FINNDrama är ett samarbete mellan Riksteatern, Kulturhuset Stadsteatern, Turteatern, Uusi Teatteri, Svenska Regissörsföreningen, Dramalabbet och Dramaten.

För mer info se www.riksteatern.se/finndrama