Ny verksamhetsledare på Turteatern

Den 1 december tillträder Maya Berggren som verksamhetsledare på Teatern utan reaktionärer. Fanny Enberg som drivit och utvecklat teatern tillsammans med Nils Poletti sedan 2013 lämnar nu Kärrtorp för att arbeta som producent på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

– Jag har följt Turteaterns konstnärliga och organisatoriska utveckling med stort intresse de senaste åren och är glad och smickrad över att få förtroendet att förvalta och föra verksamheten vidare in i nästa kapitel. Turteatern ska vara platsen som ger konsten utrymme att fortsätta skava, tänja gränser och vara politisk. En organisation som drivs med lust, mod och kärleksfull respektlöshet, säger Maya Berggren.

Maya Berggren var senast aktiv som producent för det hyllade konst- och teaterprojektet Satans Demokrati och har de senaste åren arbetat som producent på Teater Tre. Hon slutför nu sina masterstudier i internationell scenkonst på Stockholms dramatiska högskola och har sedan tidigare en fil.kand. i samtidshistoria och journalistik. Berggren har tidigare även drivit produktioner för bland annat Kulturfestivalen, Popaganda, Kulturnatten, Palatset, Folkets Hus och Parker, Stockholms Stadsmuseum och utomhusmarknaden Street.

maya                            FannyS
Maya Berggren                                                       Fanny Enberg

Fanny Enberg utbildade sig till scenkonstproducent vid Stockholms dramatiska högskola innan hon tillträdde som verksamhetsledare på Turteatern 2013. Hon hade sedan tidigare utbildning i teaterproduktion och mångårig erfarenhet som scenkonstproducent i Finland. På tre år har hon byggt upp en framgångsrik och stabil organisation som stärker förutsättningarna för ett konstnärligt utforskande. Hon har genom sitt arbete bidragit till att förändra bilden av det fria scenkonstfältet och format Turteatern till en plattform för samverkan, där dans, teater och konst kan mötas. Sedan 2013 har Turteatern producerat 16 egna föreställningar och 21 gästspel och residens.

– Jag är vansinnigt stolt över det vi har åstadkommit både konstnärligt och organisatoriskt under min tid på teatern. Turteatern för mig är drömjobbet, en plats för konstnärligt utforskande i ständig framåtrörelse. Det är med stort förtroende jag lämnar över verksamhetsledarskapet till Maya Berggren, säger Fanny Enberg.

Turteaterns fasta personal från och med 1 december 2015:
Nils Poletti, konstnärlig ledare
Maya Berggren, verksamhetsledare
Therese Jonasson, kommunikationsansvarig
Jenni Godoy, teknisk chef
Robert Wiberg, tekniker

Styrelse:
Robert Sjöblom
Mia Benson
Marie Ahl
Niclas Malmcrona